• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents del mes de gener de 2020

Resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents del mes de gener de 2020

Aquest és el resum de l'Assemblea de Presidentes i Presidents de falla del mes de gener de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada en la Sala Jubiocio de Benicalap el dimarts 21 de gener del 2020 a les 22.00 hores davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Joaquim Garcia Ortells amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior.

És aprovada per unanimitat.

SEGON PUNT: informació de Presidència

El 21 de gener es tanca el termini per a la inscripció a la “Macrodespertà” d’adults. El 23 de gener acaba el termini per a la inscripció a la “Macrodespertà” Infantil la qual cal realitzar presencialment.

S’obri la inscripció per als tallers infantils de construcció de falla que es realitzaran el 15 i 22 de febrer. Els pares, les mares o tutors i tutores hauran de firmar-ne l’autorització i entregar-la en la Delegació i no per Secretaria Virtual.

El termini per a inscriure’s com a jurat de falla o de ninot acaba el 16 de febrer. Es recorda que cal tindre realitzat el curs.

La setmana vinent s’inaugura l’Exposició del Ninot. Estos hauran de portar-se al Museu de les Ciències el 28 i 29 de gener.

Es demana que s’arribe amb temps suficient als actes de les exaltacions de les Falleres Majors. L’entrada de la Fallera Major de València a l’acte de l’exaltació serà a les 19.00 hores i la de la Fallera Major Infantil de València a les 17.00 hores. Els presidents i les presidentes de les comissions falleres estaran situats en la part frontal. Es rebrà un correu electrònic amb una entrada digital. Arribarà una entrada per correu. Cal portar-la a l’acte impresa o en el mòbil. La Presidència agraïx el treball realitzat per la delegació per a organitzar l’acte i el nou sistema d’entrades. Els espectacles de les exaltacions seran un concert de música valenciana i un concert amb animació, respectivament. El mantenidor de la Fallera Major de València serà José Alejandro Remohí Giménez i la mantenidora de l’exaltació de la Fallera Major Infantil de València Inmaculada Guerrero Bolinches. Es demana permís per a concedir-los el Bunyol d’Or honorífic i l’Assemblea ho accepta per unanimitat.

Els presidents infantils de les comissions falleres podran participar opcionalment i de manera oficial en l’acte d’intercanvi de fotografíes amb la Fallera Major Infantil de València.

L’Ajuntament desitja reprendre l’estudi d’impacte econòmic de la festa iniciat fa alguns anys per la Interagrupació de Falles. S’espera que col·laboren els agents fallers. En la reunió celebrada entre l’alcaldia i el president de la Interagrupació es va decidir reprendre eixe tema i potenciar-lo des de la regidoria de Desenrotllament Sostenible gestionada per la regidora Pilar Bernabé. No es descarta fer una reunió informativa amb les comissions.

L’Ajuntament repartirà gratuïtament gots reciclables entre les comissions falleres i n’oferirà més a uns preus reduïts per a aquelles comissions que ho sol·liciten.

Es va tancar el 31 de desembre la majoria de terminis per a la sol·licitud de permisos. Sols queden oberts els relatius a actes amb articles pirotècnics i els de les bunyoleries.

La primera sol·licitud s’ha de presentar 30 dies abans de la seua realització. Es realitzaran de manera telemàtica. L’autorització de les bunyoleries està associada a la regidoria de Domini Públic.

La Junta de Govern ha aprovat les bases de les subvencions de falla. aniversaris i enllumenat de carrers del 2020. Una vegada estiguen publicades en el BOP, hi ha 20 dies naturals per a sol·licitar-les. El termini acabarà el 4 de febrer. S’ha enviat un correu amb un document informatiu per a realitzar les tramitacions. S’esmenta que s’ha d’estar inscrit en el Registre Municipal d’Associacions i estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Es pretén agilitzar i avançar el pagament de les subvencions per a abans de la setmana fallera. Es recorda que, en la sol·licitud de la subvenció de l’enllumenat de carrers, cal presentar un document adjunt amb el certificat de l’empresa en el qual s’especifique que s’ajusta al preu de mercat els preus.

TERCER PUNT: lectura i aprovació, si escau, del llistat de recompenses a títol pòstum

Secretaria General, per a complir l'article 70, punt 6 del Reglament Faller presenta la relació de fallers i fallers que han faltat i per als quals la seua comissió sol·licita la recompensa següent a la qual en aquell moment posseïen.

QUART PUNT: precs i preguntes

Diversos membres de l’Assemblea intervenen. 

La sessió s’alçà a les 22.44 hores de la nit.

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte