• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Extracte de l'acta del Ple d'octubre

Celebrat en el Saló d’Actes de JCF, el dia 23 d’octubre del 2018

Amb la presidència del Sr. Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General el Sr. Ramon Estellés Feliu i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

1.APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per unanimitat.

2. INFORME DE PRESIDÈNCIA

El 4 d’octubre es va realitzar la presentació del xxiii Concurs de Playback a la Sala Canal. Les actuacions previstes per al 18 d’octubre es van suspendre a causa de les extremades pluges. Estes es repartiran en els diferents dies que en queden.

S’han presentat 14 comissions per a participar en la Cavalcada del Ninot. El sorteig per a seleccionar les comissions que en participaran es va fer el 4 d’octubre. Segons les bases se n’han classificat directament cinc. En total han participat en el sorteig les 5 comissions que no s’han presentat en cinc anys i la 4 que ho han fet i no han passat directament. Les que no n’han eixit en el sorteig tindran preferència per a participar en el trasllat de les peces de la falla municipal a la plaça el dia de la Cavalcada.

Es va celebrar el 21 d’octubre el II Torneig Faller Infantil i Juvenil d'Escacs en el casal de la comissió fallera Alqueria de Bellver - Garbí.

   S’ha convocat el xliv Concurs de Betlems de JCF. El termini de la inscripció acaba el 22 de novembre. Les visites seran el 7 de desembre.

   Pròximament eixiran les bases per al concurs de les Maquetes Falleres.

El 28 d’octubre s’inicien les actuacions dels balls de carrer. Continuaran fins al mes de febrer.

   La inscripció per al Concurs de Declamació Infantil acaba el 20 de novembre.

   Pròximament se celebrarà el Concurs de Sabuts Fallers i es realitzarà també per primera vegada el Concurs de Sabudets fallers.

   Està en marxa la inscripció del Concurs de Presentacions falleres de Majors i Infantils. Aquelles que en participen les realitzaran fins al 17 de febrer.

   Les falleres i els fallers que hagen de renovar el carnet RGCREs de la JCF poden realitzar-ho amb la presentació en la Secretaria del justificant de pagament de la taxa corresponent. El termini per a presentar en Secretaria el justificant de la dita taxa finalitza el pròxim 5 de novembre. Els cursos CRE es realitzaran del 12 al 17 de novembre. La inscripció es pot realitzar fins al 2 de novembre.

   Les subvencions a les falles estan pagades i està molt avançada la subvenció dels aniversaris. També està fiscalitzada la dels carrers il·luminats i es pagarà a partir de la setmana que ve. La subvenció dedicada a les activitats musicals es pagarà en dos o tres setmanes. A subvenció d’insonorització de casals es realitzarà per gestió de bestreta. S’ha iniciat la tramitació de les convocatòries de les subvencions del 2019 per a avançar-les.

La Mesa del Diàleg per a la realització del ban faller està treballant. La primera setmana de novembre en el complex “la Petxina” es vol realitzar la reunió amb les comissions per a orientar sobre el tema de la tramitació de les subvencions.

Es recorda la necessitat que tenen les comissions falleres d’estar inscrites en el Registre d’Entitats Ciutadanes per a rebre subvencions.

3. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA PROPOSTA DE CLASSIFICACIÓ DE FALLES DE 2019.

   La delegació de Falla presenta la proposta de classificació de falles per al 2019. S’han basat en tres principis: a) establiment d’un màxim i mínim de cada categoria b) la sol·licitud de les comissions per a estar en una categoria c) desempat, quan hi ha més comissions de les que es pot admetre en cada secció, a partir dels mèrits fallers des de 2014. Enguany, si s’aprova esta proposta, augmentaran considerablement les falles que estaran en la secció sol·licitada.

   Es presenta una altra proposta de classificació de les categories de les falles infantils en nom de les comissions falleres núm. 6, núm. 89, núm. 111, núm. 173, núm. 187 i núm. 375 per part de Juan Francisco Solivares Lluch. Es basa en el fet que la classificació siga més igualitària i competitiva, encara que no es tinguen tant en compte les sol·licituds presentades per les comissions per a estar en una secció com l’altra proposta.

   Es decidix que, com la segona proposta no la tenen els membres del Ple i de les comissions, que es decidisca en la sessió del 13 de novembre passar o no les propostes a l’aprovació de l’Assemblea de Presidents i Presidentes. Es decidix que fins al 6 de novembre es podran presentar al·legacions a les propostes.

La Presidència agraïx el destacat treball que ha realitzat la delegació de Falla per a preparar la proposta de classificació de falles.

4. APROVACIÓ, SI ES PROCEDENT, DELS NOUS REGLAMENTS DE RÈGIM INTERIOR DE LES FALLES 150, 223 I 230 (exp. 188-2017/2018, 47-2017/2018 I 304-2016/2017, RESPECTIVAMENT)

S’aprova per unanimitat.

5. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE PROPOSTA DE SANCIÓ SEGONS L’ARTICLE 77.E DEL REGLAMENT FALLER, A CAUSA D’UNA INFRACCIÓ DESCRITA EN L’ARTICLE 75.1-e, A TRES MEMBRES DE LA FALLA núm. 172 (EXP. 32-2016/2017)

S’aprova per unanimitat.

6. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DEL CANVI DE NOM, EN COMPLIMENT DE LA LLEI DE MEMÒRIA HISTÒRICA, DE LA FALLA núm. 286 (Exp. 153-2018/2019).

S’aprova per unanimitat el canvi de nom de la comissió fallera plaça Eduard Marquina que passa a nomenar-se plaça Pere Maria Orts i Bosch.

7. APROVACIÓ DEFINITIVA, SI ÉS PROCEDENT, DE LA FALLA DE NOVA CREACIÓ núm. 391, EN VIRTUT DEL RESULTAT FAVORABLE DE LA SUPERVISIÓ DEL SEU SEGON EXERCICI, PER APLICACIÓ DE L’ARTICLE 8, PARÀGRAF 4, DEL REGLAMENT FALLER.

S’aprova per unanimitat la supervisió definitiva de la comissió fallera Montesa – Dr. Marañón.

8. INFORME DE DELEGACIONS

Primerament la vicepresidenta 2a Montserrat Catalá Anglesola de les àrees de Comunicació, Promoció del Patrimoni i Esports enumera les proves esportives en les quals podran participar el col·lectiu faller pròximament: la Mitja Marató el 28 d’octubre i la Volta a Peu Fallera el 4 de novembre. Recorda que les comissions podran apuntar-se als premis a la millor animació fallera per a la mitja Marató i la Marató. Per a la Volta Peu fallera es demana la inscripció de fallers i fallers per a actuar en el voluntariat de la prova.

La delegació d’Esports informa que el 14 d’octubre es va realitzar el Campionat de Màdel amb gran èxit. S’estan realitzant les competicions de Futbol-7, Futbol Sala, Pilota Valenciana, Pilota Valenciana Infantil, Tenis, Pàdel i Birles. Està oberta la inscripció per al campionat de Frontenis però cal que esta arribe als deu equips el 23 d’octubre perquè es realitze. La Mitja Marató se celebrarà el 28 d’octubre. Hi haurà premis per a les comissions falleres que animen l’esdeveniment esportiu. La Volta a Peu Fallera serà el 4 de novembre. El campionat de Petanca, suspès el 21 d’octubre, es realitzarà l’1 de novembre. El campionat de Bàsquet 3x3 i Triple es realitzarà el 18 de novembre. Finalment s’informa que s’està realitzant les modalitats dels campionats de birles.

   La delegació de Cultura informa que el 28 d’octubre s’iniciarà la primera jornada del Festival de Balls de Carrer. Continua obert el termini dels concursos de presentacions i de declamació infantil. S’està realitzant del concurs de Teatre faller en el centre cultural de la Rambleta.

La delegació de Solidaritat i Participació informa que els cursos CRE es realitzaran del 12 al 17 de novembre. La taxa per a pagar la renovació dels carnets RGCRE acaba el 5 de novembre. Es van reunir amb la Federació de Falles d’Especial i amb representants de l’ONCE per a la inclusió de les retolacions en Braille de les maquetes de les falles d’especial i de les municipals en l’acte “Una Festa per a Tots”. Es va fer una reunió amb la plataforma de col·lectius immigrants per a explicar-los la festa fallera. El 19 d’octubre es van reunir amb el Consell de la Joventut de València per a estudiar la possibilitat de realitzar un taller de sensibilització de coeducació i perspectiva de gènere. S’ha participat en diversos actes al llarg dels mesos de setembre i octubre.

La delegació d’Infantils i Joventut informa que les comissions falleres participants del Concurs de Playback en la sala Canal foren informades la setmana passada de les zones afectades per les pluges en eixe espai. El ii Torneig d’Escacs es va realitzar el 21 d’octubre en el casal de la comissió fallera Alqueria de Bellver – Garbí. El 5 de novembre hi haurà una xarrada informativa dedicada a la construcció de betlems. La inscripció al xliv Concurs de Betlems es pot realitzar del 17 d’octubre al 22 de novembre. Les inscripcions per al xxiii Concurs de Maquetes acabarà el 20 de desembre.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca informa que la ii Edició dels Sabuts Fallers es realitzarà el 16 de novembre i la i edició del Concurs de Sabudets Infantils el 18 de novembre. S’informa que s’han cedit les bandes falleres de la Fallera Major de València del 1935 Vicenta Montoro i de la membre de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València del 1935 Ascensión Valero per part dels familiars. L’acte de cessió es realitzarà el 24 d’octubre. S’aclarix que en el Llibre Faller s’esmentà l’any en el qual es va plantar la primera falla de les comissions i no l’any de fundació.

9. PRECS I PREGUNTES

Es realizen diverses preguntes per part dels membres del Ple Luis Vicente Coll Mora i José Antonio Arenas Sancho.

A les 20.20 hores es va acabar el Ple de JCF.


Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte