• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum del ple de gener

La sol•licitud per a la subvenció de falles acaba el 29 de gener

El dimarts 23 de gener del 2018 a les 20.00 hores es va celebrar el Ple Ordinari de Junta Central Fallera davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva.

1º Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta va ser aprovada per unanimitat.

2º  Informe de Presidència

Es va reunir el Consell de les Dones. En l’orde del dia estava l’anàlisi dels missatges dels cadafals fallers. Van assistir el regidor de Cultura Festiva i el Secretari General de JCF. Van proposar que per a fer-ho es comptara amb més sectors vinculats a la festa i que s’ajornarà el debat fins després de la celebració de la festa. Eixes sol•licituds foren aprovades. La regidoria va manifestar que les falles no són masclistes sinó que són part d’una societat on encara cal avançar per a aconseguir la igualtat de sexes.
S’agraïxen el treballs de les delegacions, especialment el de la de Cultura, en la celebració de les gales de la Cultura celebrades en el Palau de les Arts.

Van estar a FITUR la Fallera Major i la Cort d’Honor, en l’estand de Turisme València. Van participar 11 Falleres Majors de València en una desfilada d’indumentària.

El 24 de gener a les 12.00 hores és la presentació de la imatge gràfica de les falles del 2018 en el Centre del Carme.

El 26 i 27 de gener se celebraran les exaltacions de les Falleres Majors. Les mantenidores seran Ana Cuesta i Marisa Falcó per a la Fallera Major i per a la fallera Major Infantil respectivament. En la primera s’oferirà l’espectacle “Dolç Cinema” de la colla “elCudol” i en la segona “Xicotet Príncep” de “Dinàmic Producció”.

S’han enviat correus per a recordar que es pot sol•licitar la retirada de bol•lards per a les festes falleres.

La regidoria d’Igualtat ha fet una campanya adaptada al casal per a reivindicar espais dedicats a la diversitat i la igualtat.

La sol•licitud per a la subvenció de falles acaba el 29 de gener. Es demana als delegats que ho recorden a les comissions. S’ha pagat la subvenció a agrupacions musicals. La subvenció dedicada a la insonorització de casals es pagarà immediatament. En les pròximes setmanes es publicaran les subvencions dedicades a carrers il•luminats i a entitats musicals del 2018. També s’aprovaran les bases dedicades a aniversaris.

3º informe de delegacions

La delegació de Participació i Solidaritat informa que el 16 de desembre es va realitzar el curs i examen RGCRE. Ja s’han publicat les notes i es pot sol•licitar el títol en JCF abans del 15 de febrer.

Es realitzarà el 10 de febrer un curs dedicat a la utilització de la pólvora.

El 13 de desembre s’inauguraren els cartells en braille en la seu de JCF.

El 19 de gener es va presentar la campanya Casal Faller lliure de masclisme i lgtbifobia. El 31 de gener es realitzarà la reunió de la Taula per la Diversitat i Falles i prèviament es presentaran els premis Arcoiris. S’ha convocat els agents socials perquè facen propostes per al decàleg per a disfrutar unes falles responsables fins al 24 de gener. El 23 de gener es va participar en la comissió de treball organitzada per la regidoria de la Igualtat per a estudiar el paper de la dona. Està en marxa el calendari solidari.

En la rifa solidària del sopar de nadal de JCF dedicada la Fundació “Pequeño Deseo” es van recaptar 400 euros que foren lliurats el 8 de gener.

Es va acudir a la presentació del projecte “la màgia de Maides” el 23 de desembre.

El 20 de desembre es va acudir al programa “Hablemos de Fallas” de l’emissora EsRadio i el 10 de gener es va acudir al programa de Levante TV dedicat a la solidaritat fallera.

La delegació d’Infantils i Joventut informa que el II Torneig de Laser Game ha sigut suspés. En la macrodespertà” s’han presentat 256 comissions i un miler de xiquets i xiquetes.

La delegació de Promoció ha posat en marxa un nou web. Exposa que ja està a la venda el “Llibre dels Sentits”. Es va estar present a Madrid en la fira Fitur.

La delegació d’Esports comunica que s’han acabat els campionats esportius i que comencen dins de poc els diferents trofeus dedicats a la Fallera Major.

La delegació de Juntes Locals informa que el 16 de febrer es realitzarà la primera Gala Fallera de les Juntes Locals.

La delegació de falla informa que es van inscriure 325 persones falleres al curs de jurats i que n’hi acudiren 235.

4º Adhesió al pacte valencià contra la violència masclista.

És aprovat per assentiment.

5º Discussió i aprovació, si és procedent, de les propostes de mecanisme d’elecció dels jurats per als concursos de falla i de ninot de secció de la JCF, per a la seua remissió a l’assemblea de presidents i presidentes de falla.

Es presenten les tres propostes. La primera, dels delegats dels sectors, és presentada pel delegat del sector de Pla del Real - Benimaclet Ángel Santamaria Romero. Intensifica, respecte a la de l’any anterior, les incompatibilitats i mantenen que hi hagen tres bombos amb candidats diferenciats per l’experiència i sense cap distinció per sexe. La segona, de la Interagrupació Fallera, és presentada pel president de l’agrupació de Rascanya Jesús Hernández Motes. Planteja que es torne al sistema anterior sense bombos i que trie directament Secretaria General els jurats entre les persones que tinguen el curs. La tercera, de la Junta Directiva, és presentada pel president. Esta manté el sistema de bombos i la composició mixta dels jurats. Permet que les falles en cada secció plantegen per consens un jurat diferent. Després de la intervenció de diferents membres del Ple, es decidix passar les propostes al debat i aprovació de l’Assemblea de Presidents i Presidentes.

6º Aprovació, si és precedent, del Reglament de Règim Intern de la falla Acàcies – Picaio.

És aprovat per assentiment.

7º Aprovació, si és procedent, del sobrenom de la falla Manuel Melià Fuster – Carles Cortina (388) “la Nova de Benicalap”

És aprovat per assentiment.

8º Aprovació de recompenses falleres per a persones que han faltat recentment

S’afig este punt presentat per urgència, després de l’aprovació per part del Ple. La Secretaria General llig el llistat de fallers i falleres. És aprovat per assentiment.

9º precs i preguntes

La delegada del sector de Saïdia Cristina Estevez Mariñas pregunta per la possibilitat de realitzar activitats falleres en el carrer el dia de la Crida. Se li contesta que es permetrà i que estarà arreplegat en el ban de falles.

A les 21.15 hores es va acabar el Ple de JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte