• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum de l'assamblea de desembre

L’Exaltació de les Falleres Majors de València seran el 26 i 27 de gener del 2018

El dimarts 19 de desembre del 2017 a les 22.15 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla a la Sala Rodrigo del Palau de la Música davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, i com a Secretari General Ramon Estellés i Feliu.

La Presidència va donar la benvinguda a la fallera Major de València Rocio Gil Uncio i a la seua Cort d’Honor. Esta va intervindre per a felicitar les festes al món faller.

1. Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta es aprovada per unanimitat.

2.  Informe de Presidència

S’agraïx la participació de les comissions en l’acte de I Aniversari de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, malgrat el fred que va fer eixa vesprada. Les falles que no assistiren poden arreplegar el certificat de la UNESCO que s’hi va lliurar.

El 13 de desembre es va inaugurar la cartelleria en braille amb assistència de les Falleres Majors de València.

El 16 de desembre del 2017 es realitzà el curs biennal de RGCRE.

El 17 de desembre del 2017 es van lliurar els premis del XLIII Concurs de Betlems al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

El 17 de desembre del 2017 en el casal de la comissió fallera Bisbe Jaume Pérez – Lluís Oliag el I torneig de la Fallera Calavera.

El 19 de desembre del 2017 es van lliurar les nominacions dels premis del Concurs de Teatre faller.

El 20 de desembre del 2017 a les 20.30 al Palau de l’Exposició es realitzarà la copa de nadal amb els presidents i presidentes i les falleres majors de les comissions.

El 22 de desembre del 2017 acaba el termini per a la inscripció del curs de jurat de falles que es realitzarà en la Ciutat Fallera el 13 de gener del 2018.

Del 26 de desembre del 2017 al 4 de gener del 2018 es realitzarà la Fira EXPOJOVE. Les falles poden sol•licitar entrades gratuïtes per als fallers i per a les falleres.

Les gales de la Cultura seran el 26 i 27 de gener del 2018 al Palau de les Arts.

L’Exaltació de les Falleres Majors de València seran el 26 i 27 de gener del 2018 al Palau de la Música.

S’ha fet l’anunci per a iniciar la inscripció a la “Macrodespertà” i la “Despertà” Infantil.

El Ple del 12 de desembre del 2017 va aprovar el programa provisional de festejos.

S’estan pagant les diverses subvencions. Pròximament se’n convocaran les del 2018. Es farà una reunió amb els delegats del sector perquè puguen orientar a les comissions falleres.

El Vicepresident 1r de les àrees d’Incidències, Falla i Participació i Solidaritat Javier Tejero Zabal informa que el Ple del 12 de desembre del 2017 va aprovar la modificació de la reforma de la demarcació del sector de Patraix.

El Vicepresident 4t de l’àrea de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch fa lectura del programa de festejos. És aprovat per unanimitat.

3. Precs i preguntes

El representant de la comissió fallera núm. 260 (barri de Sant Isidre) pregunta per la desfilada d’infantils i adults junts en l’acte de repartiment de premis de la plaça de l’Ajuntament. L’any passat es va dir que no desfilaren junts i algunes comissions no ho tingueren en compte. El Vicepresident 4t de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch contesta que s’avisarà a les comissions perquè complisquen eixa norma.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica – Ciril Amorós) manifesta el seu malestar perquè, en una presentació d’esbossos de falles situades en la perifèria, el President va declarar que li agradava que estes estigueren en categories destacades. Considera que totes les comissions, també les del Centre, fan el mateix esforç per a estar situades en categories destacades. També va donar la benvinguda a la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor. La Presidència contesta que ell sempre està al costat de totes les falles de la ciutat.

El representant de la comissió fallera núm. 260 (plaça de mossén Milà) demana que per a l’acte de l’Ofrena augmente la il•luminació en el carrer de la Barcella i en els següents, ja que les falles entren a fosques a la plaça de la Mare de Déu. Se li contesta que es tindrà en compte.

L’Assemblea va acabar a les 22.51 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte