• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum ple mes de febrer

Resum del Ple de JCF que va tenir lloc el 21 de febrer a les 19:45 hores en el Saló de Plens

 

Orde del dia

1. S'aprova l'acta anterior

2. Informe Presidència.

Pere Fuset comença l'informe de presidència donant informació relativa als terminis que afecten a les comissions. A partir del dia 22 de febrer estaran disponibles els permisos de foc, també informa al ple que el 27 de febrer serà l'últim dia per a sol·licitar la subvenció de monument.Afig també que el termini per a sol·licitar les subvencions de bandes i il·luminació serà del 22 de febrer al 13 de març.

Atenent al prec dels delegats de sector que sol·licitava que els membres del ple de Junta Central Fallera pogueren accedir a la balconada de l'Ajuntament durant les mascleta, es facilitarà l'accés en la mascletà del pròxim dia 26 de febrer. Sobre este assumpte recorda que les comissions del nombre de cens 110 al 207 entraran a la balconada enguany i que han de facilitar les seues dades a la delegació de protocol.

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, demana als sectors i agrupacions que trien un representant per a participar en la plantà al tomb de la Falla Municipal.

Sobre el conveni amb la SGAE, Pere Fuset explica totes les novetats i anuncia que s'ha aconseguit que la SGAE renuncie a reclamar les taxes dels últims 5 anys i serà Junta Central Fallera la que assumisca este pagament amb el consentiment del pleno (Pots consultar la informació completa ací). Sobre aquest tema la Interagrupació sol·licita es reclame des de les administracions públiques a Madrid que les comissions Falleres puguen estar exemptes d'estes taxes.

José Manuel Acosta, Vicepresident, recalca la importància que les comissions complisquen amb l'horari fixat per a les recollides de premis del 16 i 17 de marzo. En el relatiu a l'ofrena, s'informa que es donarà als delegats de sector dels horaris a temps real mitjançant un grup de whatsapp, quant a l'organització s'informa que es facilitarà un plànol amb la ubicació per als autobusos i s'ampliarà el tram barrat tant en la calle Cavallers com el carrer Navellos. Sobre la Crida comenta que enguany serà un homenatge als fallers, i se sol·licita 26 representants de les comissions per a participar d'este esdeveniment.

El divendres 3 de març se celebra la Gala de l'Esport, en el Palau de Congressos. El preu del tiquet serà de 22 euros, i caldrà confirmar l'assistència en la delegació d'esports.

La Gala Fallera comptarà amb més de 2600 assistents, i no es podrà accedir després del sopar.

3. Sol·licitud de l'Ateneu Mercantil per a desfilar en l'Ofrena

El ple aprova aquesta sol·licitud


4. Informe de delegacions

Infantils

La delegació d'infantils informa que es va celebrar la Gala Infantil, amb el lliurament de premis de Laser Game, Dibuix i Maquetes. Per a la despertà infantil s'han acreditat 1.000 fallers infantils

Incidències

S'aprova el reglament de règim interior de la comissió Plaça Rojas Clemente

Cultura

S'han celebrat unes master class dedicades als guanyadors del concurs de Teatre Faller 2017. Per al cásting de la Companyia Estable s'han presentat 35 fallers i falleres. També aquesta *delegació informa que ha finalitzat el XX Festival de Balls al Carrer, i s'ha convocat el concurs de fotografia.

L'1 de març es farà lectura del veredicte del concurs de presentacions. Esta delegació també destaca el 12 de març dins del calendari faller, dia en el qual es presentaran els pasdobles de les Falleres Majors de València, pasdobles que les acompanyaran en l'ofrena.

Documentació

Aquesta delegació informa al ple que es va presentar en l'Exposició del Ninot, el Llibre Oficial de les Falles 2017.se recorda a les comissions que han de lliurar els llibrets en l'àrea d'arxiu, així com les publicacions de l'any.

Participació

Destaca els cursos d'ús responsable de l'ús de petards, i destaca la celebració de la Gala de la Solidaritat que premia el lliurament de les comissions en estos àmbits.

Recompenses

S'han lliurat més de 19.000 recompenses en el present exercici.

5. Precs i preguntes

Des dels sectors es trasllada la preocupació per l'augment en les taxes dels autobusos EMT per a anar a la recollida del ninot, així com en aquelles que afecten el subministrament d'aigua a les bunyoleríes

Es prega es facilite el lliurament de la documentació pirotècnica, en resultar un inconvenient per a presentar-ho per part dels Presidents. Des de la directiva es comenta que s'està parlant amb la subdelegació del govern sobre aquest tema. Sobre aquest tema se sol·liciten més reunions informatives per als Delegats de Sector, perquè puguen traslladar-ho degudament als presidents de falla.

Es pregunta també, sobre la base de que criteri es tria quan les Falleres Majors de València van pentinades amb un o tres monyos.

Sobre el tema dels bolardos, es pregunta si la reposició d'aquests va a córrer a compte de les comissions, i se sol·liciten diferents solucions que concilien la postura de l'Ajuntament i la de les comissions.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 8972
  • ARF 8975
  • ARF 8985

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte