• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Delegació de Festejos

Coneix a la Delegació de Festejos de Junta Central Fallera.

La coneguda Delegació de Festejos de Junta Central Fallera fa un buit en la seua atapeïda agenda organitzadora per a explicar un poc més sobre la seua labor i fer que el món faller siga participe de la seua activitat.

Aquesta àrea és una altra de les quals es troba sota la Vicepresidència de José Manuel Acosta al costat d'Infantils i Joventut i Esports, el seu Delegat és Francisco José Sivera i el seu Secretari José Vicente Lahuerta. Dues persones amb àmplia trajectòria en Junta Central Fallera com a molts dels components d'aquesta delegació.

Ha sigut Paco Sivera, delegat, l'encarregat de compartir la informació més rellevant del seu equip perquè es puga conèixer un poc millor com és el dia a dia de Festejos, com s'organitzen, quin és la seua tasca i alguna curiositat. Ningú millor que ell per a parlar de la delegació de Festejos perquè, a més de ser el delegat, és el membre més antic de la mateixa. Ha format part d'aquest grup des de 1997, dos anys com a vocal, tres com a secretari i catorze com a delegat.

Tots els membres d'aquesta delegació són imprescindibles i junts formen un gran equip que aconsegueix acte després d'acte que tot seguisca endavant, per açò, tots els components són importants i el seu treball és de gran ajuda. S'organitzen en grups de treball voluntaris per a encarregar-se dels diferents esdeveniments a organitzar. El delegat i el secretari assisteixen tots els dies al despatx i la resta de components al voltant de dues vegades per setmana.

Per a la delegació de festejos, tots els actes que organitzen són importants però si calguera destacar alguns per la responsabilitat que requereixen seria l'acte d'elecció de Corts d'Honor en la Fonteta, les Exaltacions de les Falleres Majors de València i l'Ofrena perquè hi ha molta gent implicada i si alguna cosa falla ja no té solució fins a l'any següent.

Aquests podrien ser els actes més destacats i rellevants que organitzen però, darrere de la delegació hi ha molts esdeveniments més. Cronològicament, en l'exercici faller gestionen el Campionat de truc i parchís, la marató de dòmino, el concurs de Play-Backs, la recollida i lliurament de ninots en l'Exposició, la Macrodespertà i la Cridà. 

Però açò no és tot, al costat de la Delegació d'Infantils i Joventut, es forma l'equip conegut com a Organització Festiva que s'encarrega d'actes com l'elecció de Corts d'Honor, la Cavalcada de Reis, les Exaltacions de les Falleres Majors de València, els intercanvis de fotografies i la imposició d'insígnies, la Cavalcada del Ninot, la recollida de premis en falles i les dues jornades d'Ofrena a la Verge dels Desemparats.

Darrere d'aquesta llarga llista d'actes hi ha un gran equip de fallers que ja han deixat de ser companys per a convertir-se en amics. Cert és també que comporta molt treball i sacrifici i que, com el propi Paco Sivera detalla, "No vivim la festa de la nostra falla pràcticament, solament la gaudim el dia de Sant Josep".

És per açò que el delegat considera oportú gestionar d'una altra manera l'organització dels dos dies d'ofrena que hauria de ser una xicoteta obligació dels delegats de cada sector i de voluntaris, amb la finalitat de descarregar de serveis a aquesta delegació durant la setmana fallera.

Com no podia ser d'una altra forma, tants anys i tants actes donen per a molt, la qual cosa ha fet que a aquesta delegació no li falten anècdotes per a explicar. Es podrien destacar; en una elecció de Corts d'Honor en el Velòdrom, el delegat de festejos dóna ordre a un membre de la delegació de no repartir cap programa fins que ell avisara i quan un dels vicepresidents s'acosta a demanar un aquest li diu que no li pot donar. El vicepresident estranyat pregunta si no sap qui és ell i el component encarregat dels programes li diu que no li dóna cap programa siga qui siga. 

També es tenen bons records de les setmanes falleres, un 17 de Març després del lliurament de premis en la Plaça de l'Ajuntament, els components de festejos es van a dinar a un bar i en acabar per a anar a organitzar l'Ofrena, un d'ells s'havia quedat dormit en la taula i no va haver-hi forma de despertar-ho, ni tan sols tirant masclets al seu costat. Així que tots es van anar i quan aquest es va despertar es va trobar prenent cafè al seu costat al President de Junta Central Fallera i a la seua directiva.

Una delegació amb molta història i molt que explicar, però també pendent sempre del futur i de millorar cada dia. Algunes novetats per a aquest exercici són diferents canvis en el concurs de Play-Backs com a nous premis o l'original forma d'aconseguir les entrades dels "dijousos", l'intent de millora en les possibles errades de l'Exposició del Ninot o cercar la manera de gestionar la grandària del públic assistent a l'Intercanvi de Fotografies.

Sens dubte, aquesta és una de les delegacions més vives de Junta Central Fallera que, setmana després de setmana, està en contacte amb el món faller gestionant múltiples actes.

Moltes gràcies per tot Festejos!

Paco Sivera Moreno José Vte. Lahuerta Embuena
Luis Soto del Arco Fernando Seguí Monleón
Francisco Torres Lozano Pedro Martínez Muñoz
Francisco Roig Pardo Vicente Ramón Jordán
Sergio Edo Lope Vicente Sirera Pérez
Pilar Barella Gallur Alberto de Marco Simón
Pilar Carbonell Marí Concha Morales Aparicio
Miguel Torrenti Ponce José Vte. Díaz Alcaide
José Luis Galve Castillo Juan Carlos Castellanos Martínez
Enrique Gimeno Millán Vicente P. López Castillo
Miguel Ángel Yuste Trujillo José Manuel Ferrando Barberá
David González García Carlos Antonio Muñoz Carpi

Foto: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte