• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Delegació d'Infantils i Joventut

Delegació d'Infantils i Joventut

Coneix a la Delegació d'Infantils i Joventut de Junta Central Fallera.

 
Després de més de 70 anys d'història, la delegació d'infantils i joventut de Junta Central Fallera ens obri les seues portes perquè pugam conèixer un poquet més la seua tasca. Esta delegació es troba, juntament amb Festejos i Esports, sota la Vicepresidència de José Manuel Acosta.
 
De la mà de Josep García, delegat, hem tingut la sort d'endinsar-nos en la delegació que veu créixer al futur de la festa per a saber com és el seu dia a dia, les seues funcions i alguns detalls desconeguts per a molts. Curiosament, és Josep el membre més antic de la delegació. Porta 40 anys en Junta Central Fallera i 10 en la delegació d'infantils i joventut, va començar com a secretari i, ara, és delegat.
 
La principal funció d'esta delegació és realitzar, coordinar i programar tots els festejos d'infantils i joventut de Junta Central Fallera. Duent a terme nombrosos esdeveniments durant l'exercici que comporten un gran esforç per part dels components de la delegació quant a preparació i consecució.
 
La seua rutina setmanal és variada i intensa, de fet, és una de les delegacions amb més vida de la seu de Junta. Cada vesprada es pot veure com es treballa sense descans per a dur a terme tots els actes programats en l'agenda fallera infantil i jovenil. El delegat, Josep García, i el secretari, Enrique Salvador, acudeixen diàriament el despatx al costat de la resta de components que es reparteixen per a assistir dues vegades per setmana al mateix.
 
Repartits en diversos grups de treball, els membres de la delegació es dediquen a la consecució dels diferents esdeveniments que organitzen. El primer gran esdeveniment de l'exercici és el Concurs de Dibuix, després de l'estiu es comença a treballar en el Concurs de Play Backs, l'organització d'Entre Borumballes per a la visita als tallers fallers, la gestió del Concurs de Laser Game Jovenil, Concurs de Betlems, Expojove i el Concurs de Maquetes i, amb l'arribada de falles, la macrodespertà infantil i la recepció i lliurament dels ninots en l'Exposició del Ninot.
 
Açò no és tot, a més, al costat de la delegació de festejos, es forma el tàndem conegut com a Organització Festiva per a dur a terme els esdeveniments més rellevants. Cronològicament, el primer d'ells és l'elecció de Corts d'Honor en la Fonteta, seguit de la Cavalcada de Reis, les Exaltacions de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor, els intercanvis de fotografies i imposició d'insígnies, la Cavalcada del Ninot i, en la setmana fallera, els Lliuraments de Premis i les dues jornades d'Ofrena.
 
D'entre tots aquests esdeveniments, cerquem conèixer quin és el principal per a la delegació però Josep no sabria decantar-se per un solament, "Crec que pràcticament tots tenen la mateixa importància". Partint de la base que s'ha de cercar un jurat per a cada concurs, organitzar totes les inscripcions de les comissions, coordinar a tots els membres per a les jornades que siga necessari, gestionar la infraestructura de cada acte... "Cadascun d'ells comporta preparació prèvia i interès en què tot isca bé".
 
En ser una delegació que està en contacte constant amb xiquets i joves, es donen anècdotes i situacions molt gratificants. El propi Josep explica que cada dissabte al Concurs de Play Backs "hi ha xiquets que et menjaries".
 
Cal destacar com a novetat d'aquest exercici la Primera Trobada Jovenil que es durà a terme aquest mes d'Octubre. Esta iniciativa naix de la preocupació de la delegació per integrar als més joves en la vida fallera perquè en estes edats difícils no es desconnecten de la falla. Després de reunir-se amb adolescents de diferents comissions i escoltar la seua opinió, enguany, s'àmplia la proposta per a ells amb aquesta jornada que pretén ser un dia de germanor fallera dedicada als més joves.
 
Quant a la resta, se segueix treballant de la mateixa manera amb els altres actes però adaptant-se al dia a dia i intentant superar-se i aconseguir nous èxits tal com es va aconseguir en aquesta última edició del Concurs de Dibuix.
 
Sens dubte, una delegació amb molt que explicar donat el gran treball que realitzen diàriament per i per al futur de la festa. Gràcies a tots!
 
JOSEP GARCÍA BOSCH BEATRIZ RAMOS LLUNA
ENRIQUE SALVADOR PUIG JUANI GUILLEM ABELLÁN
JOAQUÍN ORTEGA MIRALLES ANTONIO CAMISÓN CEREZO
JORGE MARCO LUNA

JOSÉ FUSTER GARCÍA

ALEJANDRO BUENO LLOPIS

MARGARITA MARÍN PLA
CARLOS JUAN AMORÓS JUAN CARLOS MOLINA RUIZ
MIGUEL COTANDA GUMBAU TONO PLAZA ROJA

Foto: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte