• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Premis a les falles més innovadores i experimentals

En 2016 Cultura Festiva va augmentar un 166 % els premis econòmics

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha convocat una nova edició dels Premis de Falles Innovadores i Experimentals, que enguany, com a novetat principal, voran incrementats en set els reconeixements amb estendard.

Amb esta modificació les falles grans optaran a tres premis amb dotació econòmica i estendard (dos mil euros per al primer premi, 1.400 per al segon i 900 per al tercer) i set reconeixements amb estendard (del 4t al 10é, quan fins ara eren només per al 4t i el 5é premi). Pel que fa a les falles infantils optaran a tres guardons amb estendard i dotació econòmica (1.000 euros per al primer, 700 per al segon i 400 per al tercer), als que enguany s’afegiran un 4t i un 5é reconeixement amb estendard.

"Continuem apostant per un col•lectiu emergent, en què cada vegada hi ha més comissions i artistes fallers apostant per la innovació”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha recordat que “ja vàrem incrementar la dotació econòmica -un 166 % fa dos anys- i vàrem incorporar les falles infantils i enguany augmentem la xifra de reconeixements”. A més, ha posat en valor que “l'arc faller és divers i en ell destaquen unes falles que aposten per la innovació, amb una aposta també, per exemple, pels materials nous o tradicionals més sostenibles". De fet, amb estos premis es pretén fomentar diferents camps creatius i artístics, amb noves propostes pel que fa al tractament de temes i materials.

El termini d’inscripció́ dels projectes que opten a estos premis, que hauran de ser inèdits, serà de 20 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província. També es publicarà en les pàgines web de l’Ajuntament de València i de la Junta Central Fallera.

Els jurats de cada categoria estaran integrats per representants dels àmbits de les Falles, la il•lustració, el disseny gràfic, les arts plàstiques i la literatura.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h