• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El concurs 'La primera en la frente' posa a prova un any més la cultura fallera

El concurs 'La primera en la frente' posa a prova un any més la cultura fallera

El concurs organitzat per la Federació de Falles de 1ªA reuneix a més de 370 persones

 

La comissió té més primers premis de la categoria Primera A o el lloc on es troba la seu d'una pirotècnia són algunes de les preguntes que es plantegen en un concurs que ja s'ha convertit en una data assenyalada en el calendari faller. 'La primera en la frente' és un concurs sobre tota classe de temes relacionats amb les falles i el passat dimarts 12 de novembre va tindre lloc la seua XVI edició.

La prova està impulsada per la Federació de falles de secció 1ºA, que convoca a tot el que vulga participar en el casal de la falla Gayano Lluch - Dr. Marco Merenciano, que malgrat ser el més gran de la ciutat es va omplir de concursants, organitzadors i curiosos. En primer lloc a les 21:00h es va servir un sopar on els presents intercanvien opinions, repassen i rememoren anteriors edicions. Seguidament, a les 22:00h, començà el concurs.

La Fallera Major de València 2020, Consuelo Llobell, i la seua Cort d'Honor van estar presents en aquesta nit de diversió i bon joc. Les tretze nostres representants també van poder participar al joc.

Organitzats en equips de quatre persones, els participants s'enfronten a un test sobre falles, artistes fallers, falleres majors i corts d'honor, pirotècnies, comissions o actualitat; i només els millors es classifiquen per a la ronda final. Els guanyadors es van portar a casa un premi de 300 euros. No obstant això, el millor que es van portar va ser la germanor i el bon ambient d'una nit ben entretinguda.

La setzena edició d'aquesta competició de preguntes sobre el món de les falles, que va tindre lloc dimecres passat 12 de novembre al casal de la falla Gayano Lluch-Dr. Marco Mereciano, va comptar amb una elevada participació. Un total de 376 persones organitzades en 94 equips diferents van participar en el concurs.

L'equip Totfalles, composat per Ángel Romero, Juan Pedro Collado, Juanjo Medina i Salva Castelló, s'alçava amb el seu sisé triomf consecutiu en el concurs. El palmarés es va completar amb els equips de Gente de Fallas, Onda Fallera, Santa María Micaela, Las tertulias de la Vid y de Primera Especial.

Les preguntes van tractar sobre tota classe de temes de cultura fallera com els monuments, la pirotècnia, la història, els artistes fallers, les falleres majors i les seues corts d'honor, l'actualitat fallera i un llarg etcètera.

A més, la Federació de Falles 1ºA, entitat presidida per Francisco Romero, va realitzar un homenatge a l'artista Armando Serra, creador del reeixit concurs cultural durant el seu mandat com a president del col·lectiu de primera, el qual va ser destacat impulsor. 

  • A44I3214
  • A44I3239
  • A44I3249
  • A44I3253
  • A44I3257
  • A44I3261
  • A44I3271
  • A44I3290
  • A44I3325

Fotografies: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte