• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Les Juntes Locals celebren la Gala dels 1

Una vetlada per a homenatjar els millors artistes de les Falles 2019

 


El Gran Teatre de Xàtiva va acollir, el dissabte 18 de maig, la gran Gala dels 1 que ret homenatge als artistes premiats de les diferents Juntes Locals i que enguany va estar organitzada per la Junta Local de Xàtiva, amb la col·laboració de la Delegació de Juntes Locals de JCF i els Gremis d’Artesans Fallers.

Sens dubte, una posada de llarg per a celebrar els guardons obtinguts en les passades Falles 2019. Com cada any, la nit va comptar amb la presència de les diferents Juntes Locals Falleres que realitzen concurs de falles així com les seues Falleres Majors, com a màxima representació.

De la mateixa manera, i com no podia ser d’altra forma, també van acudir a l'acte les Falleres Majors de les diferents comissions que havien sigut premiades amb el primer premi per a acompanyar al seu artista en esta gala, homenatge al seu treball.

A més, la Gala dels 1 va tindre l'honor de comptar amb la presència de la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, que va assistir acompanyada de Ramón Estellés, secretari General de Junta Central Fallera.

Abans de l’entrega dels premis, el president del Gremi Provincial d’Artistes Fallers de Borriana, Vicent Chaveli, va prendre la paraula per a “felicitar els companys premiats i reconéixer el treball de tot el col·lectiu” al marge dels guardons obtinguts. A més, Chaveli va tindre “paraules d’estima per a tots aquells companys que han tancat taller”.

Per la seua part, després de l’entrega dels premis, va parlar l’artista faller Carlos Carsí, autor de la falla del primer premi de Secció Especial de València, Falla l’Antiga de Campanar. En nom de tots els artistes premiats presents va assenyalar que tots formaven un mateix col·lectiu i que, ara més que mai, “han d’estar units per reclamar suport de les institucions al seu ofici”.

A més, durant la Gala dels 1 va tindre lloc un homenatge molt emotiu a l’artista faller de Xàtiva Jose Martínez per tota la seua trajectòria. Finalment, l’acte va ser clausurat per Ramon Estellés, secretari general de la Junta Central Fallera, qui va definir l’artista faller com a “part creativa imprescindible de les falles, ofici únic al món”.

Un any més, la Gala dels 1 va ser tot un èxit tant de públic com de participació demostrant que #JuntsMolemMés.

Fotografies: Armando Romero. 

  • AO9O9290
  • AO9O9308
  • AO9O9425
  • AO9O9433
  • AO9O9452
  • AO9O9456
  • AO9O9475
  • AO9O9480
  • AO9O9482

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte