• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La festa de les Lletres Falleres premia com a llibret més complet a Barri Sant Francesc d'Oliva

La festa de les Lletres Falleres premia com a llibret més complet a Barri Sant Francesc d'Oliva

Un total de 13 premis es van entregar a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna

La Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna va acollir el passat divendres 5 d'abril a centenars de fallers i falleres en la festa de les Lletres Falleres, on es van entregar 13 premis dedicats als continguts dels llibrets de les diferents comissions. Així, la falla Barri Sant Francesc d'Oliva va obtindre el guardó al llibret més complet. L'acte va contar amb la presència de la Fallera Major de València, Marina Civera.

Per la seua banda, la comissió SelgasTovar de Xàtiva va guanyar el premi Ortifus a la millor portada, mentre que la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia va aconseguir el de la coherència, comissió guanyadora, a més, dels premis de la Generalitat Valenciana. També es va fer entrega del premi COMFET al millor contingut infantil, que va recaure en la comissió Sant Joan d'Alzira.

El premi al disseny i la maquetació, és a dir, el Climent Mata va anar a nivell local a la falla Sant Jordi de Xàtiva, mentre que a nivell autonòmic va ser per a Castielfabib-Marqués de Sant Joan de València. El llibret guanyador del premi Soler i Godes al millor article va ser per a Ricard Balanzà amb l'obra “Enrònies que perduren”, de la comissió Oeste de Dènia, al temps que el millor microrrelat va recaure en “Escacs de Papallona”, de Soledad Ahulló, membre de la comissió Canterreries d'Alzira.

Respecte als premis de poesia, Salvador Bolufer Femenia, de la falla Av. Burjassot-Joaquim Ballester i Reus de València va aconseguir amb “Confitures Mètriques” el premi Malva al millor poema satíric, mentre que el guardó Portal de Valldigna per a la millor poesia satírica va ser per a José Antonio Martínez Giner, de la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna, amb “Mimètics”.

Durant l'acte també es van entregar els premis relacionats amb els assatjos, on Rafa Tortosa, amb “Les falles i la política: entre el valencianisme i el poder 2ª part (1962-2018)”,de la falla Plaça de Jesús de València, va aconseguir el guardó Mocador al millor treball a nivell autonòmic, mentre que el premi Emili Llueca al millor assaig de la comarca del Camp de Morvedre va recaure en Manuel Civera, de la falla Santa Anna de Sagunt, amb l'obra “Úrsola o la veu de la dona en el segle XV”. Respecte a la millor piulada de l'any va ser per a Juanjo Medina Bonilla.

Per últim, també es va atorgar el premi Bernat i Baldoví al millor sainet per a Francisco Fernández Ruiz amb “La conillera” de la comissió Verge de Sales de Sueca.

Fotografia: Armando Romero

  • A44I5271
  • A44I5290
  • A44I5304
  • IMG 4361

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte