• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El Col·legi Municipal Santiago Grisolía obri les seues portes a Sara i la seua Cort

El Col·legi Municipal Santiago Grisolía obri les seues portes a Sara i la seua Cort

En el seu 30 aniversari celebren la setmana fallera explorant les cultures del món

 

En la setmana prèvia als dies grans de falles, Sara Larrazábal, Fallera Major infantil de València, acompanyada de la seua Cort d'Honor van visitar el C. M. Professor Santiago Grisolía. El centre va obrir les seues portes per a rebre a ritme de tabal i dolçaina a les nostres màximes representants. La comunitat educativa, tot l'alumnat d'entorn a 400 xiquets i xiquetes, el professorat i empleats d'administració i serveis van rebre a les xiquetes a les portes del col·legi.

A continuació, es va realitzar un acte de recepció en el qual la directora, Mª José Mena va dedicar unes paraules a les convidades; una xiqueta de sisé de primària va fer lectura d'una poesia i Triana, Fallera Major infantil del col·legi, i Aarón, Faller d'Honor, van explicar la falla i les activitats festives que havia organitzat el col·legi; que a més celebra el 30 aniversari de la seua fundació.

Cada curs, el col·legi estableix un lema que marca les diferents activitats que es realitzen durant el curs com ara el carnestoltes, el nadal o les falles. Enguany aquest lema era “Som ciutadans del món”, i cerca educar als xiquets en la igualtat, respecte i integració de totes les cultures i procedències. Es tracta d'una important iniciativa que fomenta el creixement dels més xicotets eliminant els prejudicis i la xenofòbia. Seguint aquesta línia la falla del col·legi titulada “Xiquets del món” estava constituïda per ninots que representaven diferents cultures, nacionalitats i orígens ètnics i geogràfics que a més es complementava amb el ball de “la volta al món”.

En aquest dia Sara també va tindre unes paraules per a dedicar al col·legi, a tots els xiquets i xiquetes, a la seua activitat fallera i a l'important lema de la falla. Després van tindre un esmorzar, per a més tard passar a una globotá en la qual van participar els més xicotets. A més Sara i la seua Cort van rebre un llapis rematat amb una xicoteta fallera com a obsequi.

Amb tot això es va celebrar una agradable jornada, marcada per la il·lusió de la comunitat educativa, de Sara i les seues companyes, i de tot el barri; amb la qual es va demostrar, una vegada més, que les falles no solament són una festivitat sinó també un nexe d'unió social i cultural, i una gran oportunitat per a llançar missatges didàctics i educatius com el que llança el Santiago Grisolía sobre la diversitat cultural.

Fotografies: Armando Romero

  • ARF 5550
  • ARF 5561
  • ARF 5569
  • ARF 5580
  • ARF 5581
  • ARF 5589
  • ARF 5600
  • ARF 5618

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte