• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera presenta el llibre "#Falles: Som Patrimoni"

Junta Central Fallera presenta el llibre "#Falles: Som Patrimoni"

La publicació recorre les Falles 2018 a partir de la seua campanya gràfica

Amb l'arribada del primer dia del mes més faller, el Palau de l'Exposició es va vestir de gala per acollir la presentació del llibre "#Falles: Som Patrimoni" que, a més, va comptar amb un gran èxit de públic. Es tracta del nou llibre multilingüe (castellà, valencià i anglès) de Junta Central Fallera elaborat per les delegacions de Promoció del Patrimoni i Publicacions.

Entre els convidats a l'acte van estar presents el president de la Federació de falles d'Especial, el president de la Federació de falles de 1A, el vicepresident primer de la Interagrupació de falles o Félix Crespo, del Consell Rector de Junta Central Fallera. Tant el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, com les Falleres Majors de València 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues Corts d'Honor, van rebre els primers exemplars de l'edició i els van lliurar als fotògrafs i col·laboradors que han cedit els seus imatges per elaborar la publicació.

El llibre continua l'estela dels dos últims publicats, "#Falles: un patrimoni en comú" i "#Falles: la festa dels sentits", i està compost per 144 pàgines que recullen principalment les instantànies més espectaculars de les Falles 2018. Totes elles d'un total de 15 fotògrafs i set col·laboradors que han cedit les seues imatges per a la publicació. L'edició també inclou cinc imatges del concurs de fotografia de Junta Central Fallera.

L'exemplar inclou en total 138 fotografies que recorren la història de les Falles 2018 amb la campanya gràfica de Yinsen Estudi com a fil conductor. De fet, la publicació es divideix en tres parts, tantes com cartells es van dissenyar en la imatge de la festa fallera l'exercici passat: "Som foc", "Som pólvora" i "Som tradició".

Com a novetat, esta edició recull darrere de cada secció un glossari on s'expliquen els temes propis de l'argot faller, el vocabulari que tot el que vulga descobrir la festa ha de conèixer. D’esta manera, s'inclouen termes com "bunyol", "tro de bac", "mascletà", "correfoc", etc.

A més, es va revelar el gran secret de la portada de #Falles: Som Patrimoni": una fotografia obra de Juan Francisco Cervera captada en la falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal durant les Falles 2018. L'acte va finalitzar amb una invitació a tots els assistents a degustar l'orxata de la D. O. Xufa de València.

Fotografies: Armando Romero

  • A44I3687
  • A44I3737
  • A44I3753
  • A44I3766

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte