• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • "Taller pràctic dels sentits", per unes Falles inclusives i diverses

"Taller pràctic dels sentits", per unes Falles inclusives i diverses

Van presentar com es relacionen amb la festa les persones amb falta d'audició o de visió

La delegació de Solidaritat i Participació de Junta Central Fallera va organitzar el dijous 17 de gener un “Taller Pràctic dels Sentits”, dins dels tallers per a la diversitat amb la finalitat de “donar a conéixer de primera mà la realitat de les persones amb problemes de capacitat sensorial i les seues diverses maneres de relacionar-se amb la festa”. 

Per al desenvolupament de la iniciativa, la delegació va comptar amb la valuosa col·laboració de l'ONCE i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana i els seus tècnics van acostar als fallers assistents a la realitat diària de les persones que tenen altres maneres de comunicar-se amb el seu entorn.

En este taller pràctic els assistents van participar en diferents dinàmiques com descriure imatges a companys amb els ulls embenats perquè es feren una imatge mental; es van valdre només del tacte per a reconéixer un ninot; i van aprendre a presentar-se en llengua de signes, entre altres.

La Fallera Major de València, Marina Civera, juntament amb el delegat de Participació i Solidaritat de *CF, Toni Pla, va ser l'encarregada d'inaugurar la jornada. En les seues paraules Marina va reconéixer “la importància que les falles organitzen este tipus d'iniciatives” que descobreixen el paper tan necessari que tenen en la societat.

Des de la delegació organitzadora asseguren que són moltes les falles que treballen individualment “per la inclusió i la diversitat de la festa” i que és important que vegen recolzat el seu treball per Junta Central Fallera.

“Ens sembla molt interessant continuar treballant amb l'ONCE i FESORD per a aprofundir en la integració de les persones amb falta d'audició o de visió i acostar als fallers esta realitat”, expliquen des de la delegació de Solidaritat i Participació.

Fotografies: Armando Romero i delegació de Participació. 

  • AR Taller-Sentits-1
  • AR Taller-Sentits-2
  • TALLER-SENTITSOK

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte