• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Pluja de clavellons en l'Albereda

El Passeig de l'Albereda s'ha convertit en un riu de clavellons grocs i taronges durant l'acte que serveix de cloenda de la Gran Fira.  

Faltaven pocs minuts perquè donara inici la batalla de flors i els més de 500 llotges que ofereix l'Ajuntament de València estaven pràcticament al complet. Més de dos milions de clavellons esperaven en ells a tots els assistents que s'havien fet amb la seua llotja. 

Celebrada per primera vegada en 1891, en l'actualitat, la batalla de flors s'erigeix com un dels actes més multitudinaris de la Fira de Juliol. La desfilada s'inicià amb la Policia Municipal, seguida de la cavalcada valenciana, amb què els assistents van poder observar als participats atapeïts amb la indumentària tradicional valenciana, al mateix temps que sonaven instruments musicals tan característics com la dolçaina i el tabalet. A continuació, van desfilar els cotxes lleugers i les carrosses, en les quals viatjaven falleres majors de diversos sectors, les candidates preseleccionades, les Corts d'Honor del 2017, així com les Falleres Majors de dit any i, per descomptat, les màximes representants del 2018, Rocío Gil i Daniela Gómez, acompanyades per les seues respectives Corts d'Honor. 

Després d'una primera desfilada, que va exercir de preludi a la batalla de flors i que va permetre al jurat valorar les carrosses i els cotxes lleugers, va tenir lloc el segon passe, durant el qual es va fer entrega dels premis. I, finalment, va arribar el moment de la batalla. Segons després que sonara el tret de la carcassa, diversos clavellons ja solcaven el cel valencià. Centenars de falleres es refugiaren darrere de les seues ornamentades raquetes, que també els permeteren retornar algun que altre clavelló als assistents. Entre elles, es trobaven les futures Falleres Majors de València, que l'any vinent tornaran a repetir l'experiència. 

La segona i darrera carcassa alertà del final oficial de la batalla, que després va continuar amb un abast molt més reduït entre aquells que no van voler perdre's l'oportunitat de fotografiar-se amb el mantell de flors tan singular que únicament cobreix el sòl de València una vegada a l'any. 

Fotografies: Armando Romero

  • ARF 1609
  • ARF 1620
  • ARF 1628
  • ARF 1637
  • ARF 1646
  • ARF 1668
  • ARF 1680
  • ARF 1703
  • ARF 1772

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte