• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • 7.089 persones van participar en el sorteig de la Batalla de les Flors

7.089 persones van participar en el sorteig de la Batalla de les Flors

 365 dels 500 llotges disponibles es van decidir mitjançant este mètode. La resta en taquilles 

Un total de 365 dels 500 llotges previstes per a veure i participar en la Batalla de Flors que se celebra diumenge que ve han sigut sortejats este matí a l'Ajuntament entre les 7.089 persones interessades a adquirir les seues entrades a través d'internet. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presidit l'acte, una vegada tancat, ahir dilluns, el termini de sol•licituds.

Es tracta d'una iniciativa dirigida a garantir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones que vulguen gaudir d'esta celebració centenària. De fet, fa ja tres anys que l'accés de les entrades es va ampliar al sistema on line, combinat amb la tradicional venda en taquilla. Però enguany s'ha volgut anar més enllà i, de la mateixa manera que se sortegen els accessos al Balcó Municipal per contemplar les mascletaes falleres, també les i els interessats a assistir a la Batalla de Flors de la Gran Fira de València han pogut participar en un sorteig de places.

Les més de 7.000 persones interessades a optar a un d'estes llotges van poder formalitzar la seua sol•licitud en línia des de les 12:00 hores del divendres 20 de juliol fins a les 14:00 hores d'ahir dilluns, dia 23. I quasi 24 hores després, hui dimarts, s'ha celebrat el sorteig a la Sala de Premsa de l'Ajuntament, davant del notari Juan Francisco Herrera García-Canturri, emès en directe per streaming.

El sorteig s'ha realitzat mitjançant un programa informàtic que ha emès sis nombres a l'atzar amb una separació mínima de 100 nombres entre ells. Els cinc primers nombres seleccionats determinaran cinc blocs de 73 persones inscrites (la del nombre extret i les 72 següents) que podran comprar una llotja. El sisè nombre seleccionat, juntament amb els 72 següents, conformaran una llista de reserva de 73 persones inscrites, per si hi ha participants seleccionats que finalment no poden comprar la seua llotja.

La venda de les llotges de la tradicional Batalla de Flors s'ha efectuat aquesta any combinant novament la venda d'entrades presencial amb la d'internet. Les persones interessades van emplenar un formulari en la web www.batalladeflors.es, indicant el seu nom, cognoms, document d'identificació, telèfon i correu electrònic. Després de realitzat el sorteig, el resultat es publicarà en la mateixa web, i les persones agraciades rebran en el seu correu electrònic una notificació amb un codi per a accedir a la web de compra.

Aquestes 365 persones podran comprar la seua llotja a partir d'avui a les 20:00 hores i fins a les 14:00 hores del dijous 26 de juliol. Si algú desisteix del seu dret, s'avisarà per ordre a les persones de la llista de reserva perquè puguen efectuar la compra fins a les 12:00 hores del dissabte 28 de juliol.

VISITES A LA WEB DES DE 26 PAÏSOS DEL MÓN

El regidor Fuset ha oferit dades sobre la participació en este sorteig a través de la xarxa: en total, la web habilitada ha rebut visites des de 26 països del món, i de práticamente tots els racons d'Espanya. Pel que fa a les connexions, la majoria d'elles (75,9%) s'han realitzat des de dispositius mòbils; i la resta, des d'ordinadors (21,4%) i des de tabletes (2,7%). Així mateix, destaca la majoria femenina de les persones inscrites on line: un 79% del total. Quant a l'edat, el major nombre de visites a la web són de persones entre 25 i 25 anys (el 40%), seguides per les de 35 a 40 anys (30%) i les de 45 a 54 anys (al voltant del 20%). En total, les connexions registrades en la web habilitada han ascendit a 40.060, i d'elles, s'han arribat a comptabilitzar fins a 6.000 efectuades de manera simultània.

Des de l'any passat, el nombre de llotges disponibles per a presenciar la Batalla de Flors s'ha incrementat fins als 500, per a facilitar que més gent puga viure directament esta tradicional festa valenciana. Una altra de les novetats d'enguany és que cada llotja serà de huit persones (fins a l'any passat eren de sis persones), per la qual cosa la capacitat total passarà de 3.000 a 4.000 persones en estes instal•lacions.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que «es torna a potenciar una celebració emblemàtica com la de la Batalla de Flores», gràcies a eixe increment d'entrades per la major capacitat de les llotges. «Ens trobem davant una celebració que congrega molts valencians i valencianes, i visitants, disposats a gaudir d'una tradició espectacular amb què tanquem un mes, el de la Gran Fira, ple d'activitats per tots els racons de València».

A més dels 365 llotges de venda per sorteig, hi ha altres 60 més que es vendran de manera tradicional en taquilla, el dissabte 28 de juliol. El preu per cadira es mantindrà en els 5 euros habituals (les llotges, per tant, passaran a costar 40 euros). Altres 75 llotges es reserven per a necessitats protocol•làries.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte