• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Les Falles de València viatgen a Magúncia

En commemoració del 40é aniversari de l'agermanament amb Alemanya, la ciutat de Magúncia plantarà una falla dijous vinent.  

Les Falles de València emprendran un viatge de més de 1.500 quilómetres fins a la ciutat de Magúncia, on es plantarà un monument faller el proper dijous amb motiu del 40é aniversari de l'agermanament entre esta ciutat i la capital del Túria. Este monument, que lluirà motius identitaris valencians així com un ninot de Johannes Gutenberg, es plantarà a l'interior d'un vaixell que connectarà amb la riba del Rin i es cremarà el dilluns 25 de juny. Durant el festival Johannisnacht, vora 70.000 persones podran veure esta falla, que servirà per mantindre i enfortir les connexions entre les dos poblacions agermanades. 

La regidora de Turisme i presidenta de Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat juntament amb Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera, l'esbós d'un monument que estarà fabricat fonamentalment amb cartró-pedra i vareta. Entre les figures que conformaran el monument destaquen la imatge de les Torres dels Serrans, la taronja o els pirotècnics, entre d'altres. Així mateix, com en les festes valencianes, també s'indultarà un ninot, en este cas, el de Gutenberg, que romandrà en el Museu de Gutenberg de Magúncia. 

L'artista faller Ximo Esteve serà l'encarregat de preparar la falla per al dijous. La Cremà tindrà lloc el pròxim dilluns, dia en què també està prevista la realització d'una paella per a 600 persones, amb l'objectiu de difondre la gastronomia valenciana. Els plats es podran adquirir per 5 euros i la recaptació anirà destinada a una ONG de xiquets i xiquetes amb càncer. 

  • 0619-Falla-Maguncia-1
  • 0619-Falla-Maguncia-2
  • 0619-Falla-Maguncia

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte