• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L’Ajuntament va aprovar el pagament de les subvencions municipals

L’Ajuntament va aprovar el pagament de les subvencions municipals

336 comissions la van cobrar en març

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat el pagament de les subvencions municipals -que cobrixen al 25 % del cost de cadascun dels monuments fallers- per a les huit comissions que no pogueren cobrar en el primer tram abonat abans de la plantà de les falles. Una vegada resoltes les incidències que havien tingut estes comissions per sol•licitar el pagament, estes falles se sumen a les 336 que ja varen rebre l’ajuda en març, quan les ajudes es van agilitzar respecte al pagament d'anys anteriors.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la voluntat del govern municipal per agilitzar el pagament de les subvencions a les comissions falleres, un compromís que havia adquirit prèviament i que enguany s’ha materialitzat fins i tot abans de la plantà de les falles. La línia d’ajudes, el pagament de les quals es va aprovar en març, ascendix a 1.667.501,7 euros, una quantitat en augment, en coherència amb l’increment de pressupostos de les comissions falleres, que entre altres factors ha sigut possible gràcies a l’estímul de la nova classificació de falles consensuada.

Les comissions falleres recuperen així el 25 per cent del cost total de la falla, segons consta en les bases de la subvenció. Este avanç en els pagaments significarà també un avanç en la resta de línies de subvenció, que per necessitats legals es tracten de manera consecutiva. Així, la pròxima setmana hi ha previst que es finalitzen els treballs per procedir al pagament de la subvenció d'il•luminació i que arranque la tramitació de la subvenció destinada a la contractació de les bandes de música, que en este tercer any arribarà fins als 100.000 euros de quantia.

Fuset ha apuntat que estes ajudes municipals "suposen un esforç econòmic, pagat amb recursos del conjunt dels valencians i valencianes, que ha de servir per destacar la falla com a element central de la festa i repercutir en benefici dels artistes fallers". En eixe sentit el regidor ha recordat el seu discurs reivindicatiu pronunciat en la passada Gala dels Artistes Fallers celebrada a l'Ajuntament de València, on va animar les comissions falleres a seguir els passos del consistori amb l'augment anunciat enguany per a la retribució als artistes fallers municipals i incrementar els esforços també des de cada comissió fallera. "Si volem falla, hem de protegir als artistes fallers que estan demanant a crits mesures decidides per la seua situació professional”. Per això, el també president de Junta Central Fallera considera que "de la mateixa manera que enguany hem sigut capaços d'arribar a un consens amb tots els agents fallers per a ampliar en 20.000 euros els premis concedits a les falles i reconèixer econòmicament els premis d'Enginy i Gràcia, ha arribat el moment que el món faller abaste un nou acord per dignificar als professionals de l'art faller consensuant un pressupost mínim acceptable, periòdicament revisable, com ja existix per exemple a les Fogueres d'Alacant".

Fuset fa referència així a la possibilitat que els agents fallers establisquen un nou mínim per optar al concurs, que el passat any es va introduir com a novetat en la classificació de falles consensuada i que era de 600 euros en el cas de les falles grans i de 200 euros en el cas de les falles infantils. Xifres molt distants dels 8.000 i 1.500 actualment vigents en Alacant. El regidor s’ha mostrat confiat que "els agents fallers treballaran per convertir el #VolemFalla en un gran pacte per la falla i els seus artistes per a una dignificació progressiva de la inversió en falla i en els nostres artistes".

Fuset ha insistit en el gran suport creixent que les comissions falleres troben en l’equip de govern actual, no sols per l’augment de subvencions per a falles, marcat enguany per l'increment dels pressupostos, sinó també per la creació de noves línies d'ajudes per a fomentar la contractació de bandes de música i les colles de tabal i dolçaina, les que han permés promoure la convivència amb el programa Germanor o la que facilitarà la progressiva insonorització de casals. “Respecte a 2014 estem parlant ja d’un increment de més de 239.000 euros, un 13,3 per cent més en ajudes per a les comissions falleres en 2017, un augment que encara serà major a finals de 2018”, ha explicat.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte