• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Més de 300 comissions falleres s'uneixen a "La Reciclà"

Més de 300 comissions falleres s'uneixen a "La Reciclà"

Rocío Gil i la seua Cort d'Honor van estar presents en la presentació de la campanya promoguda per Ecovidrio

El passat dissabte 3 de març va tenir lloc la presentació de la campanya "La Reciclà" al Palau de l'Exposició. Esta iniciativa ha sigut posada en marxa per Ecovicrio, entitat sense ànim de lucre que s'encarrega de gestionar el reciclatge de tots els residus d'envasos de vidre a Espanya. Amb ella, es repta a les comissions falleres a reciclar més de 100 tones durant la setmana de Falles. A aquesta presentació va acudir la Fallera Major de València, Rocío Gil, al costat de la seua Cort d'Honor. A més, també es va comptar amb la presència del Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer; de la Regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano; del Regidor de Festes de l'Ajuntament de Mislata, Antonio Arenas, i del Gerent de zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes.

La iniciativa reuneix a més de 300 comissions falleres i per al seu objectiu compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i Junta Central Fallera. Durant la presentació, cadascuna de les Falles que s'han afegit a la campanya han rebut una banderola commemorativa d'Ecovidrio, a manera de reconeixement per la seua participació en la iniciativa.

La competició començarà demà 9 de març i els seus principals objectius, segons Ecovidrio, són sensibilitzar i mobilitzar tots els ciutadans, i en concret als hostalers i fallers, per reciclar envasos de vidre i aconseguir així unes Falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient . Des d’este dia i fins el 22 de març les comissions tenen el repte de reciclar més de 400 kg de vidre en cubs especials lliurats per Ecovidrio per facilitar la separació de residus d'envasos de vidre. A més, també s'han instal·lat contenidors verds en cada un dels seus casals i barraques.

Després de les Falles, Ecovidrio posarà en marxa uns controls de pesat en cada falla per tal de seleccionar les comissions que hagen complert l'objectiu. Finalment, l'entitat sortejarà entre totes elles l'elaboració d'una paella gegant per a 500 persones en la nit de Sant Joan, així com un minicontenidor commemoratiu de "La Reciclà".

Fotografies: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte