• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Finalistes dels Premis Lletres Falleres

La quantitat de concursants ha sorprès en tots els concursos

La Falla Portal de Valldigna, de Tavernes de la Valldigna, ha anunciat ja quins són els finalistes de la primera edició del seu Premi, que reconeix la millor poesia lírica escrita a un llibret de falla.

Es tracta de la primera edició d’aquest guardó que reconeix la millor poesia lírica en un llibret de falla

Els treballs finalistes han estat “La cadència d’aquell lledoner”, de Vicent Lloret Llopis per a la Falla Sant Nicolau ‘Mosquit’ de Gandia; “Mambo”, d’Àngels Gregori per a la Falla Barri Sant Francesc d’Oliva; “A la Fallera Major VicenMifsudAlmiñana”, de Jose Antonio Martínez Giner per a la Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna; “Poema riuràsmic”, de Raül Navarro per a la Falla Vilanova de Gandia; i “Plaers anticipats” de Teresa Broseta per a la Falla Plaça Prado de Gandia.

El jurat que ha valorat els treballs presentats ha estat conformat per Maria Josep Escrivà Vidal ( poeta i editora), Begonya Pozo Sánchez (poeta i professora), Rosa Magraner Grau (professora) i Maite Grau Pedraza, en qualitat de secretària del premi.

En este primer any s’han presentat un total de 69 treballs, procedents de 30 comissions diferents de poblacions com Borriana, Gandia, Alzira, Dénia, Port de Sagunt, Torrent, Silla, Paterna, Sagunt, Xàtiva, Cullera, Oliva, Sueca, València o Tavernes de la Valldigna. El guanyador es donarà a conèixer en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.

S’han presentat un total de 59 treballs

Pel que fa a la IX edició dels Premis Mocador i Emili Llueca.  La Falla Mocador va donar a conèixer aquest dijous 22 de febrer els finalistes de la IX edició del Premi Mocador i Emili Llueca, que premia l’assaig sobre Falles i Cultura Popular Valenciana publicat en un llibret de falla.

Per part Premi Emili Llueca, que està dedicat al millor assaig publicat en un llibret de falla de la comarca del Camp de Morvedre, van resultar finalistes tres treballs de la Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt: Anatomia d’una falla” d’Albert LluecaJuesas, “La falla digital. Nous models de comunicació amb el públic” de Jorge Alcaide Marzal i “L’evolució dels monuments” de Gaby Collado Soria; així com “La música tradicional de la festa de les falles” d’Eduard CaballerBaquero per a la Falla La Victòria de Port de Sagunt.

D’altra banda, els nominats per a obtenir el Premi Mocador han estat “L’etapa predemocràtica de la transició a les Falles de Xàtiva (1974-1979)” de Guillem Alborch Mallol per a la Falla Molina Claret de Xàtiva, “Les Falles i la política: entre el valencianisme i el poder. 1ª part (1850-1962)” de Rafa Tortosa García per a la Falla Plaça de Jesús de València, i dos treballs de Manolo Sanchis Ambrós: “La ciutat de les naus”, a la Falla Joan Ramon Jiménez de Xàtiva, i “La falla transplantada”, a Falla Dos de Maig i Voltants de Paterna. El Premi Mocador està destinat a premiar els assajos publicats en llibrets de falla de qualsevol localitat de la Comunitat Valenciana.

El jurat dels Premis MEL ha estat composat per Javi Mozas, Premi Mocador 2011, delegat d'Arxiu-Biblioteca de la JCF i membre de l'ADEF; Mar Llueca, membre de l’Arxiu de Camp de Morvedre; Antoni Espinosa, filòleg i vicepresident del Centre d’Estudisdel Camp de Morvedre; Anna Lluesma, professora IES Clot del Moro de Sagunt i fallerade l’AC Falla el Mocador; i Alejandro Lagarda, membre de l’ADEF.

Als Premis Mocador i Emili Llueca d’aquest 2018 s’han presentat un total de 59 treballs procedents de Torrent, Sagunt, València, Borriana, Alzira, Cullera, Sueca, Xàtiva, Paterna, Gandia i Carcaixent. Els guanyadors dels Premis es coneixeran, en passar Falles, a la Festa de les Lletres Falleres.

Treballs publicats a llibrets de Tavernes, Borriana, Sagunt, Cullera i Alzira obten a aconseguir el guardó

La primera edició del concurs de Premi Murta de Microrrelats que organitza la Junta Local Fallera d’Alzira ja té finalistes.Es tracta d’un guardó que reconeix els microrrelats als llibrets de falla, amb la intenció de potenciar una major presència d’este tipus de contes als llibres de les comissions.

Els microrrelats finalistes són: “Camí de la mascletà, de Sonia IjarroAltur per a la Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna; “Pólvora que no fa guerra”, de Berta Hernández Pérez per a la Falla Barri d’Onda de Borriana; “El cant de la Sibi•la”, de Pura Peris per a la Falla la Marina de Sagunt; “Llàgrimes d’orgull, de Luis Gisbert Soriano per a la Falla Raval de Sant Agustí de Cullera; i “Estimat Diari”, d’Andrea, Alberto, Elena, Paula i Ainhoa per a la Falla Plaça del Forn d’Alzira.

El jurat ha estat conformat per Josep Talens, Responsable dels grups de Teatre del Teatre Principal d’Algemesí, Pepe Calatayud, professor de música en el Conservatori de València; Jordi Berenguer, aficionat a la poesia; i Vicente Sanmartin, llicenciat en Dret i poeta i escriptor de falles.

En esta primera edició han participat un total de 52 microrrelats, inclosos en llibrets de falles d’Alzira, Sueca, Dénia, Silla, Torrent, Port de Sagunt, Borriana, Xàtiva, Gandia, València, Tavernes i Cullera. El guanyador es donarà a conèixer, en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.

Falles d’Alzira, Algemesí, Tavernes, Gandia i Sueca aspiren a endur-se el guardó d’esta edició 2018

La Falla Plaça la Malva d’Alzira ha anunciat els finalistes de la XII edició del Premi Malva Alzira de poesia satírica, que té per objectiu estimular el conreu d’aquest gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians.

Els treballs finalistes d’aquest 2018 han estat els poemes “Superherois al rescat” de Patrícia Moragón Fandos per a la Falla Víctor Pradera Ferran d’Aragó d’Algemesí; “Hauràs de pixar assegut” de Xavier Barber Asensi per a la Falla Plaça del Forn d’Alzira; “Un gat amb botes vanitós, en les xarxes socials és un mentider ben gros” de Josep Enric Gonga per a Falla Sagrada Família ‘Corea’ de Gandia; “Coses del Llenguatge” de Francisco Fernàndez Ruiz per a la Falla Verge de Sales de Sueca; i “El tio Collons” de José Antonio Martínez Giner per a la Falla Cambró de Tavernes de la Valldigna.

El jurat ha estat conformat per Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera i escriptor; Enric Lluch, escriptor; Jesús Peris Llorca, doctor en Filologia Hispànica, professor de la Universitat de València i President de l’ADEF; i la filòloga Verònica Pérez Lloret.

Est any han estat 110 els poemes presentats al concurs, i des de jurat s’ha volgut destacar “l’alta participació i l’augment considerable de la qualitat dels treballs presentats”. El guanyador del Premi Malva d’Alzira es donarà a conèixer a la Festa de les Lletres Falleres, que es celebrarà a València en passar Falles.

  • Premi-Murta
  • Premi-Portal-Valldigna-1
  • Premis-MEL

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte