• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Mesures per a garantir la seguretat durant les Falles 2018

Mesures per a garantir la seguretat durant les Falles 2018

Les estacions de metro de Xàtiva i Colón es tancaran en les hores pròximes a la mascletà

La Junta Local de Seguretat ha anunciat hui una sèrie de mesures per garantir la seguretat durant la festa gran de la ciutat. Així, des del 16 al 19 de març i de 12.30 a 14.30 hores es tancaran les estacions de metro de Xàtiva i Colón per la gran concentració de gent. A més, la parada de l’Albereda també es tancarà dos hores abans de la Nit del Foc, pels castells de focs artificials. Per altra banda, s’incrementen els controls d’alcoholèmia i drogues i es faran xarrades de prevenció d’ús de material pirotècnic als col•legis a través de la Policia Local i de la Guardia Civil. La Policia Local de València mobilitza 3.600 agents per garantir la seguretat durant les Falles.

“Tots els assumptes relatius a la seguretat de les Falles 2018 estan completament previstos i s’han treballat amb moltíssima antelació”, ha dit l’alcalde Joan Ribó, que ha recordat que ahir ja es van posar en marxa en la primera mascletà de l’any. De fet, tal i com ha destacat el subdelegat del govern, José Vicente Herrera, el 9 de gener ja va tindre lloc la primera reunió per a abordar la seguretat. A la reunió de hui també ha estat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, a més de totes les instàncies implicades en la seguretat de la festa.

L’alcalde ha valorat “positivament” el treball de coordinació de totes les forces i cossos de seguretat, així com dels equips de bombers i de Protecció Civil per tal de garantir “unes falles segures, de les que puga disfrutar tota la ciutadania”. Ribó ha explicat que “l’important nombre de visitants a València durant els dies de falles i les mateixes característiques de la festa, que es viu plenament al carrer, fa necessari adoptar totes aquelles mesures que siguen necessàries per a propiciar una convivència respectuosa durant estos dies i la tranquil•litat de poder dur a terme tots els actes fallers amb normalitat”. “Intentem ser tan previsors com és possible”, ha dit l’alcalde.

La Policia Local de València reforçarà el seu dispositiu per a Falles amb la mobilització de 3.600 servicis d’agents (l’any passat n’eren 3.500), tal com ha apuntat Menguzzato, que es coordinaran amb la resta de forces i cossos de seguretat de l’estat mitjançant el CECOR, centre de coordinació que s’instal•larà a l’Ajuntament i que integra a la Policia Local, Nacional i Autonòmica. “S'ha aprovat un dispositiu que només en cada mascletà mobilitzarà a un total de 80 policies locals; mentre que en la disparada del castell en el jardí del Túria, 88 efectius vetlaran perquè tot discórrega perfectament”, ha afegit la regidora de Protecció Ciutadana. En este àmbit, també hi haurà un reforç en els telèfons d’emergència 092 i 112.

Al mateix temps, un nou pla de seguretat s’aplicarà estes Falles tant a la plaça de l’Ajuntament com a Russafa per tal de millorar la seguretat i garantir les vies d’evacuació. Un nous plans que ja es van posar en marxa ahir amb la primera mascletà i que plantegen com a vies d’emergència el carrer de Sang i Barques, entre plaça de l’Ajuntament i Poeta Querol. Així mateix, hi haurà diferents vies d’evacuació, que seran els carrers Periodista Azzati, Roger Lloria (entre plaça de l’Ajuntament i Pascual i Genís), En Llop, Cotanda, Barcelonina (entre plaça de l’Ajuntament i plaça de Rodrigo Botet), i Moratín (entre Santa Eulàlia i Portal de Sant Jordi). Les vies lliures d’obstacles seran plaça de l’Ajuntament, Sant Vicent (entre plaça de l’Ajuntament i Pau), Maria Cristina (entre plaça de l’Ajuntament i plaça del Mercat), Correus, Marqués de Sotelo, Sant Pau, Ribera i passeig de Russafa. Les vies d’emergència serviran per a l’entrada i eixida de qualsevol vehicle que fóra necessari, mentre que la resta podran servir per a una eventual evacuació de les persones que es congreguen per a vore la mascletà.

Pel que fa a Russafa, les vies d’emergència seran Pintor Gisbert (entre Cuba i Filipines) i Puerto Rico (entre Sueca i Cadis); i les vies d’evacuació seran Literat Azorín (des de Cuba fins a Filipines, inclosa la superfície de tots els xamfrans d’encreuaments de carrers) i Sueca (des de Literat Azorín fins a Centelles, inclosa també la superfície de tots els xamfrans d’encreuaments de carrers). Les vies lliures d’obstacles seran Cuba (des de Germanies fins a Literat Azorín) i Sueca (des de Germanies fins a Puerto Rico). El carrer de Literat Azorín, des de Cuba fins a Sueca, servirà com a via d’interconnexió entre les vies d’evacuació dels dos espectacles i, per tant, estarà tancada al públic durant la realització dels espectacles.

Com a novetat d’enguany, les comissions falleres hauran de posar en la porta dels casals i carpes un mapa de la demarcació amb els elements autoritzats perquè qualsevol persona puga conéixer les vies lliures. “Eixos mapes també estaran integrats en un geoportal en el qual tindran accés tots els servicis municipals i les forces de seguretat”, ha dit el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Així es pot tindre un mapa de tots els elements que hi ha ara mateix a la ciutat, no només de falles, sinó també de mercats, carpes, escenaris, etc.

Des de la Junta també s’ha informat que el Seprona, servici especialitzat de la Guàrdia Civil, farà un control al Parc de l’Albufera de les acampades i contra els incendis. Pel que fa al material pirotècnic, la Guàrdia Civil ha editat unes normes i consells sobre el seu ús que estarà disponible en valencià, castellà i anglés per evitar qualsevol tipus de problema en valencians i turistes. També es faran tallers adreçats a escolars sobre l’ús de la pirotècnia.

Dispositiu de policia local

L’Ofrena de Flors a la Mare de Déu mobilitzarà en dos torns 480 agents, la Cremà de la falla de l'Ajuntament a 136 (88 de l'operatiu més 48 del servei ordinari). No obstant açò, els dies 17, 18 i 19 de març l'operatiu es reforçarà considerablement. Només el dissabte 17 de març el dispositiu ha previst 521 agents, sense comptar els i les agents del servici ordinari; el diumenge 18 la xifra s'eleva fins als 523; i el dilluns 19, 421, més el servici ordinari.

D'altra banda, es formaran dos equips amb personal de policia local i bombers per a la inspecció de les mascletaes que dispararan les mateixes falles del 15 al 19 de març. L'objectiu és revisar una mostra aleatòria de 40 mascletaes i verificar el compliment de les mesures de seguretat.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte