• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Ana Cuesta Herraiz, mantenidora de l’exaltació de la Fallera Major de València, Rocío Gil

Ana Cuesta Herraiz, mantenidora de l’exaltació de la Fallera Major de València, Rocío Gil

La periodista de la Sexta recordat el primer contacte de Rocío Gil amb la festa fallera

Ana Cuesta ha aprofitat el moment per a “descriure el grandíssim orgull i emoció” que va sentir al ser escollida per a representar este càrrec, ja que es tractava d’un escenari que li havia portat “bons records”.

El discurs ha estat ple de reivindicacions entorn esta festa, ja que ella mateixa ha recalcat que “les Falles són força, són màgia, són tradició, però alhora transgressió, són llum, són passió, són bellesa...”.

A més, Ana Cuesta ha recordat el primer contacte de Rocío Gil amb la festa fallera, ja que “amb soles dos setmanes de vida, la nostra Fallera Major de València ja va tindre l’oportunitat d’ofrenar la nostra Mare dels Desamparats”. Durant el discurs també hi hagut un moment per a recordar la família de Rocío Gil. “El màxim referent faller i d’exemple d’esta festa que tu vas tindre a casa, el de la teua iaia Amparo, fundadora de la teua comissió de bressol a Burjassot”, ha assenyalat la periodista.

“Este món faller, Rocio, t’espera amb els cinc sentits, però, de tots, em consta que un dels que més valores es que puguen sentir la teua veu, que puguen conéixer el que penses, el que sents en cadascun dels actes als quals tens oportunitat d’anar”, ha explicat Ana Cuesta. La periodista ha destacat que Rocío Gil “té molt a dir al voltant de la nostra festa i ho demostra amb fermesa i rotunditat”. “Saps aprofitar l’altaveu que et dóna el càrrec quan tu mateixa demanes anar a eixos actes solidaris, menys populars, perquè així vols assegurar que amb la teua presència, desitges, tindrà més visibilitat i recorregut”.

A més, Ana Cuesta també ha tingut paraules d’agraïment per a les integrants de la Cort d’Honor exaltant algunes de les característiques de les seues professions.

Per últim, la periodista ha reivindicat que “esta festa no pot quedar-se endarrerida de l’època, del moment que vivim”, sinó que “ha de ser un fidel reflex de la societat plural, desitjosa d’oportunitats i exigent que som”, ja que “el món faller sap, les desigualtats, injustícies i tot allò que ens convertirà en una societat millor”.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte