• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Yinsen Studio dissenyarà el cartell i la imatge de Falles

Yinsen Studio dissenyarà el cartell i la imatge de Falles

El procés enguany ha vist incrementada la dotació pressupostària

Un jurat amb la participació de diverses associacions del sector del disseny ha decidit que l’estudi Yinsen Studio siga el responsable de dissenyar el cartell tradicional i tota la imatge gràfica de les Falles de l’any que ve. Esta decisió és fruit de la crida oberta a professionals que per tercer any consecutiu ha realitzat la Regidoria de Cultura Festiva per garantir una imatge de qualitat i professional per a la festa gran de la ciutat, inclosa per la UNESCO en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat.

“Les Falles mereixen la màxima qualitat i professionalitat en l’elaboració del tradicional cartell i de la seua imatge gràfica. Per això vàrem establir un procediment que les garantira i que ha donat molt bons resultats, tant pel que fa a la quantitat de professionals que s’han interessat pel projecte com al resultat final i els reconeixements obtinguts. Eixa aposta per la professionalització s’ha vist compensada amb diversos premis per als cartells de les grans festes de la ciutat”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

El procés enguany ha vist incrementada la dotació pressupostària, que ha arribat als 4.500 euros, un 12,5 per cent més que l’any passat i un 50 per cent més que a la convocatòria d’ara fa dos anys. S’hi han presentat un total de 28 professionals i estudis, quatre més que l’any passat, “el que demostra de nou l’encert de la fórmula que venim utilitzant tant per a incentivar la participació, com per aconseguir resultats excel·lents”, ha afirmat Fuset, qui ha agraït “la col·laboració de totes i tots per fer, amb el seu treball, que les Falles siguen encara millors”.

Lorena Sayavera i María Pradera, integrants de Yinsen Studio, han sigut les candidates triades pel jurat, atés “el seu disseny actual i la capacitat contrastada per a fer arribar a àmbits diferents tots els aspectes festius de les Falles”. L’any que ve, en conseqüència, serà la quarta vegada que les Falles siguen promocionades per uns cartells dissenyats per dones.

Sayavera és graduada en recobriments ceràmics i diplomada en disseny gràfic i té el postgrau especialitzat en tipografia i disseny editorial, a banda d’un màster en noves tendències i processos d’innovació en comunicació. A més, ha treballat per a diversos estudis als departaments de creativitat, disseny i comunicació.

Pradera és diplomada en enginyeria en disseny industrial i ha completat els seus estudis en múltiples tallers creatius amb destacats dissenyadors del món del disseny gràfic i la comunicació. És responsable de comunicació de l’Institut de Tecnologia Ceràmica, ha treballat com a docent i ha sigut jurat en concursos de disseny.

A banda de múltiples publicacions, ponències i exposicions, Yinsen Studio també compta en la seua trajectòria professional amb diversos reconeixements importants, com ara el Premi de Plata enguany en la categoria de cartell als Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), gràcies precisament al cartell que varen realitzar perquè l’Ajuntament de València promocionara en 2016 la Gran Fira de València. A més, als European Design Awards de 2015 es feren amb el Premi Plata en la categoria de brand logo i eixe mateix any als Premis ADCV varen guanyar el Premi Or en la categoria d’identitat corporativa i el Premi Plata en la categoria de cartell i als Premis Laus es feren amb el Bronze en la categoria de web. Prèviament havien aconseguit ja reconeixements per treballs de publicitat comercial, identitat corporativa, logotips, cartells i coberta de llibres.

Les bases d’esta crida oberta a professionals, com en unes altres ocasions, han sigut consensuades per la Regidoria amb diverses associacions professionals del sector: l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, l’Associació Professional d’Il·lustradors de València i l’Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, el jurat seleccionat per decidir qui seria la persona o persones responsables de la campanya gràfica de les pròximes Falles l’han integrat, juntament amb Fuset, Ana V. Francés, per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; Santiago Vicente Calvo, per l'Associació Professional d’Il·lustradors de València; Ismael Ledesma, per l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana, Luis Demano i Joan Quirós, com a guanyadors de la convocatòria de 2017, i Montse Català, vicepresidenta de Promoció del Patrimoni de la Junta Central Fallera.

Fuset ha destacat que “els cartells de Falles no han de guardar-se en un calaix com passava fins al mandat actual. Ara és una imatge professional i de qualitat la que convida al món a apropar-se a una festa única com les Falles de València” i ha explicat que, tal com es va fer amb la imatge gràfica del Nou d'Octubre, l’Ajuntament seguirà col·laborant amb la Generalitat Valenciana, que adaptarà la imatge seleccionada a les seues campanyes de promoció de les Falles.

 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte