• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Tot un èxit de la 8a Volta a Peu de les Falles

La 8a Volta a Peu de les Falles va ser tot un èxit gràcies a la participació de més de 5.000 persones.

El passat diumenge 15 d’octubre va tindre lloc la 8a Volta a Peu de les Falles, que va comptar amb un total de 4.678 corredors i prop de 400 participants que feien la marxa a peu, recorrent el casc històric de la ciutat.

En esta edició participaren 786 fallers de 208 comissions diferents. Pel que respecta a la participació per sexes, les dónes van aconseguir un total de 306, de les quals 207 feren la Volta a Peu corrent i 98 caminant. En quant als homes, el total van ser 480, de les que 436 completaren la carrera corrent i 44 caminant.
Per equips, 7 falles completaren equip femení i 16 equip masculí.

La Fallera Major de València, Rocío Gil Uncio, va ser l’encarregada de donar el tret d’eixida a esta prova, que any rere any congrega a un major nombre de participants, gràcies a la col·laboració de Junta Central Fallera i de Runners Ciutat de València i gràcies a la tarea dels més de 40 voluntaris que feren que l'event resultara ser tot un èxit.

Tant la Fallera Major com la seua Cort d’Honor van estar en la meta donant suport a la seua arribada a tots el participants, però especialment a Sergio López, que es va proclamar guanyador amb un tems de 18:57, i a Fátima Ayachi, que es la alçar campiona de les fèmines amb un tems de 20:34.

En quant a la clasificació individual per falles, el primer en creuar la linia de meta va ser José Miguel Alocen de la falla Barri de Sant Isidre i la primera dóna va ser Carmen Rodríguez, de la falla Pio XI-Fontanars.

En la clasificació per equips, la falla guanyadora va ser la de Sant Josep de Pignatelli-Av. Dr. Peset Aleixandre en homes, la falla Major-Moraira-Nazaret en dones, i la falla García Lorca-Olta com la falla amb més participants, amb 54 corredors arribats a meta.

Fotografies: Armando Romero.