• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Mitja Marató i Marató València tornen a potenciar el Running Faller

Mitja Marató i Marató València tornen a potenciar el Running Faller

Fallers corrent i comissions animant tornaran a donar un toc especial a esta iniciativa

La quarta edició del Running Faller, l’acció que unix els moviments més importants de la ciutat quant a participació i turisme, tornarà a viure’s de manera intensa per fallers i comissions en la Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso EDP.

La renovació d’esta campanya per a córrer i animar en les dos grans proves de la ciutat del running fou escenificada en Junta Central Fallera pel regidor de Cutura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset; la regidora d’Esport i Salut, Maite Girau; i la fallera major de València, Raquel Alario, acompanyats de l’organització SD Correcaminos i els guanyadors de les passades edicions del Running Faller. 

En les dos proves, la quarta edició d’esta iniciativa premiarà els corredors més ràpids d’una classificació especial de fallers censats en Junta Central Fallera, i també la comissió amb més corredors a la meta. Però el Running Faller busca també dotar les dos proves Etiqueta Or de la IAAF d’una ambientació especial, amb els concursos d’animació fallera que premien les millors animacions de les comissions en el recorregut.

“No hi ha res que projecte millor la imatge de València que les Falles i el running”, ha declarat Pere Fuset, i hi ha afegit que “no hi ha millor premi que contribuir a promocionar la nostra imatge de la mà de les Falles i estes dos grans proves”. Per la seua banda, Maite Girau va recordar que “esta iniciativa de fusionar running i Falles ajuda a visualitzar València en tot el món”.

La vicepresidenta de Junta Central Fallera, Montse Catalá, ha destacat que “l’aposta de l’acció és molt forta amb quatre premis econòmics a les millors animacions. És un moment molt especial per a participar i fer més gran València”. Esther Zazo, de SD Correcaminos, va recalcar l’augment d’animacions falleres any rere any des que “la Falla Blanqueries va ser pionera animant fa anys”. Ara, el creixement també s’ha disparat “en el nombre de fallers que corren, i ja en som, a estes altures, 633 inscrits en la Mitja i 602 en la Marató, quasi el doble que en l’edició anterior”.

“Quan eres faller i veus els teus companys animant, et creixes i això s’agraïx”, asseguraren Carmen Amaro i José Miguel Alocen, guanyadors del Runing Faller el 2016 i animaren tothom perquè “isca a córrer i animar la seua comissió perquè és una cosa sana i bona per a la ciutat”.

Finalment, Raquel Alario, fallera major de València el 2017, ha assegurat que el Running Faller “és una manera de promocionar València com a ciutat del running i de donar a conéixer la nostra festa per tot el món”, i ha recalcat que “els ànims de les comissions són vitals al llarg de tot el recorregut”.

Les comissions interessades a sumar-se a l’especial animació fallera poden apuntar-se fins al 16 d’octubre en la Mitja Marató i el 10 de novembre en la Marató València per a reservar el seu punt d’animació en el recorregut.

Més información Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i JCF València.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h