• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

L'art dels teixits, Vives y Marí

Vives y Marí teixirà les teles de la Cort d'Honor i l'espolín de la Fallera Major Infantil.

Un any més, i ja van vint-i-tres de forma ininterrompuda, la firma Vives i Marí forma part dels indumentaristes oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor. 

En aquesta ocasió, són els encarregats de teixir les teles que lluiran les xiques de les Cort d'Honor tant en el primer vestit com en el segon i la joia més preuada, l'espolín de la Fallera Major Infantil de València Clara María Parejo Pérez.

Aquest teler, que actualment està gestionat per Juanvi Aznar i Rafa Marí, va tenir clar des del primer moment que volia col·laborar amb Junta Central Fallera ja que per a ells suposa un reconeixement a la labor professional que realitzen any rere any. A més, s'han sentit sempre animats a fer-ho gràcies a les seues incansables ganes de treballar per i per a la festa.

Tots els teixits que creen són especials per a ells, cuiden cada detall i acaronen als seus clients perquè el resultat siga perfecte i isquen molt contents amb el que porten. Però, sense dubte, teixir per a les màximes representants de la festa és tot un honor i al seu torn una gran responsabilitat.

El procés que duen a terme per a preparar les teles de les Corts és diferent que el que realitzen per a les Falleres Majors, tant amb l'espolín com amb el del segon vestit.

Per a les teles de les Corts d'Honor, trien sempre un dibuix emblemàtic de la casa i quant als colors sempre procuren que la proposta siga completament diferent a la de l'any anterior. Unes vegades opten per colors càlids i unes altres per tons més vistosos, depenent del que hagen portat amb anterioritat però sense oblidar el criteri de la firma i la seua distinció personal.

No obstant açò, per a la Fallera Major de València el procés canvia ja que el dibuix, en el cas de l'espolín, ja està dissenyat i el color és sota elecció d'ella mateixa. Compta sempre amb l'assessorament de l'equip de Vives i Marí però la decisió final és seua. Per als segons vestits oficials, també es té en compte l'opinió de la màxima representant per a conèixer els seus gustos, aleshores es presenten diverses propostes de dibuixos, colors, fils... i ella tria.

Per a aquest 2017, Vives i Marí elabora les teles que llueixen les xiques de la Cort d'Honor i l'espolín que estrenarà Clara María Parejo dissabte que ve.

Per als vestits de la Cort d'Honor, el primer es confeccionarà amb un lampas estret de seda natural denominat "Alegria", un dibuix característic dels dissenys valencians del segle XIX que pertany a la col·lecció de dibuixos antics de l'arxiu històric de la firma.

Cal destacar el motiu compost per un ram central que pren el protagonisme en el teixit emmarcat per una orla i el fons de noblesa treballada en un to champagne. Per a l'ornament s'ha utilitzat un metall or voltejat crema.

Els colors que s'han triat per a aquest primer vestit són: maragda (Beatriz i Raquel), mandarina (Paula i María), malva (Patricia i Carmen), melanzane (Teresa i Marta), tangerina (Clara i Rebeca) i verd xiprer (Sara i Carmen).

El teixit per al segon vestit oficial reprodueix un disseny original del segle XVIII que porta per nom "Criptana", un damasc clàssic elaborat amb una trama color palla que ressalta sobre tots els fons, aportant senzillesa i lleugeresa al teixit.

Aquests teixits seran sobre fons: infusió (Beatriz i Raquel), maquillatge (Paula i María), gris fosc (Patricia i Carmen), gris perla (Teresa i Marta), blau anda (Clara i Rebeca) i blau cel (Sara i Carmen).

Aquest divendres, la Cort d'Honor lluirà els seus segons vestits oficials amb estos teixits. El dissabte serà el torn de Clara que per fi desvetlarà el secret millor guardat, el color del seu espolín Fallera Major Infantil de València.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • 20161214JZARAGOZA241
  • 20161214JZARAGOZA272
  • 20161214JZARAGOZA273
  • 20161214JZARAGOZA274

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte