• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum del Ple del mes de gener

Resum del Ple del mes de gener que va tindre lloc el dia 17 de gener a les 20 hores en el Saló d'Actes de Junta Central Fallera

 amb el següent ordre del dia.

 

Ordre del dia

1. Aprovació de l'acta anterior

2. Informe Presidència
Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, comença l'informe de presidència posant en coneixement del Ple que el dia 18 de gener, una delegació en representació de les Falles visitarà FITUR, amb la col·laboració de Turisme València.
Anuncia davant el Ple que Teresa Broseta serà la mantenedora de Clara María Parejo, Fallera Major Infantil de València 2017, mentre que serà Susana Gisbert l'encarregada d'exaltar a Raquel Alario, Fallera Major de València 2017.
La directiva aprova la proposta de la falla Tomasos – Carlos Cervera de sortejar la comissió per la qual es començarà l'itinerari durant la visita dels jurats en les pròximes falles. Quant a la segona proposta d'esta comissió, no és factible equiparar els premis d'Enginy i Gràcia als de Falla.
El President de Junta Central Fallera va continuar la seua intervenció anunciant el pròxim llançament d'una app que facilitarà les notificacions i la comunicació amb secretaris i presidents de cada falla.
Informa que ja es pot arreplegar el segur de responsabilitat civil, i que es va a procedir al pagament de les subvencions pendents: de monument, llum, música i “programa germanor”
Cedeix la paraula a José Manuel Acosta, Vicepresident de Festejos, que informa que “Un món per a Raquel” dirigit per Susana Renau i “El sombrerero boig” dirigit per “Dynamic Espectacles” són els espectacles triats per a les exaltacions de les Falleres Majors de València.
S'informa al Ple que el passat mes de dicembre Francisco Sivera va presentar la seua dimissió com a Delegat de Festejos, càrrec que passa a ocupar Fernando Seguí, vocal de la delegació.

3. Recompenses atorgades a títol pòstum.
El Ple de Junta Central Fallera aprova el llistat de recompenses atorgades a títol pòstum sol·licitades per les comissions.

4. Normes de l'ofrena
El Ple de Junta Central Fallera aprova les normes de l'ofrena proposada per la directiva

5. Informe delegacions

Delegació de falla
Els pròxims dies 21 i 28 se celebrarà el curs de formació de jurats que començarà a les 9:00h en el Museu del Gremi.

Delegació d'infantils
Del 26 de desembre a 4 de gener Junta Central Fallera va participar en ExpoJove. Al tradicional concurs de maquetes, enguany es van sumar les actuacions dels guanyadors del concurs de playbacks en les seues modalitats A i B i la realització i “cremà” d'una falla en col·laboració amb el Gremi d'Artistes Fallers.
Els dies 21 i 22 de gener se celebrarà el campionat de Laser Game

Delegació de festejos
El 24 i 25 de gener es repartiran les acreditacions per a l'accés per al lliurament de ninots de l'Exposició a les comissions amb artistes no agremiados i aquelles que realitzen el seu propi monument. A més s'informa al Ple que el sorteig de la Cavalcada del Ninot serà el pròxim 9 de febrer

Delegació d'esports
El dijous 19 de gener es va realitzar el sorteig del Torneig Fallera Major de València, el final del qual es realitzarà en el Trinquet de Pelayo el 26 de febrer. El dissabte 21 es realitzarà el campionat de tennis taula en la Falla San Isidro.

Delegació de recompenses
Prega que tots aquells els membres de Junta Central Fallera que vagen a rebre la màxima recompensa que otorga Junta Central Fallera informen a esta delegació.

Delegació de juntes locals
El passat 14 de gener es va celebrar el campionat de Truc “Regne de València”, on van participar més de 20 Juntes Locals.

Àrea de participació
Ja està publicades les bases dels IX Premis Solidaritat Fallera, la inscripció de la qual comence el 16 de gener i finalitzarà el pròxim dia 5 de febrer.

Delegació de cultura
S'informa al Ple que els dies 13 i 15 de gener es van celebrar la Gala de la Cultura i la Gala de la Cultura Infantil. Les falles que van haver de suspendre la seua participació en “Balls al carrer” podran realitzar-ho els dies 12 i 19 de febrer.

6. Precs i preguntes
Responent a la sol·licitud d'informació, s'informa que la proposta de destinar els 20.000€ dels pressupostos a sufragar part de la reclamació de la SGAE, este tràmit que no és factible administrativament. Sobre esta partida que no ha sigut empleada es pregunta si es va a tornar a exposar esta decisió al Ple i a l'assemblea.
Sobre la retirada de mobiliari urbà, Pere Fuset traslladarà a la regidoria competent esta problemàtica per a resoldre-la. Es prega que esta retirada no supose un cost a les comissions.
Responent a la sol·licitud que els delegats de sector puguen accedir a la balconada de l'Ajuntament durant les mascletàs de Falles, s'informa que s'està estudiant coneixent la limitació d'espai d'est. També condicionat per la limitació d'aforament, no és possible respondre positivament a la petició d'atorgar dues entrades per a les exaltacions a tots els membres de Junta Central Fallera. Sí que s'ha realitzat una redistribució de la ubicació de 130 presidents de comissió que podran veure l'acte situats frontalment a l'escenari. Es recorda a estes que han d'acudir a l'acte amb la indumentària tradicional.
Es prega per part de diversos membres del Ple una major informació sobre la conversió de punts a quantitat econòmica de la subvenció de el “Programa Germanor”. També es prega que els sectors puga accedir a demanar permisos com a tal, i no sota el nom d'una única falla.
Es pregunta si es realitzarà enguany els carnets per a fallers i membres de junta com l'any anterior. Es recorda que tot aquell que ho vulga o necessite, pot sol·licitar-ho.
Es prega que en els correus electrònics amb informació des de Secretària se separen per delegacions, no barrejant diversos temes en un mateix correu; i es canvie la nomenclatura dels arxius.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte