• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Entretelares: Màgia teixida

Entretelares confecciona les teles dels trages de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de València

Un dels nexes d'unió de la nostra festa és, sens dubte, l'ús de la indumentària tradicional valenciana. Si parlem d'indumentària tradicional valenciana, a tots ens ve una imatge al cap: la dels teixits.

Entretelares va iniciar la seua activitat en el món dels telers, per a atendre la demanda del mercat en el món de la indumentària regional, al desembre de 2003 de la mà del seu gerent, Eduardo Villodre, col·legiat en el Col·legi Art Major de la Seda de València i Membre pertanyent al Gremi de Sastres i Modistes de València. Des dels seus inicis es va convertir en proveïdor oficial de la Bellea Major i Infantil d'Alacant i les seues Dames d'Honor. A més, en 2008, 2014 i 2016, han format part del grup d'indumentaristas oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor.

El seu èxit radica, sense cap dubte, en la professionalitat i experiència de tota la plantilla, la qual cosa ha fet que les seues teles estiguen en els millors comerços de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Aragó.

Enguany, són els encarregats de teixir les teles dels dos trages que la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de València lluirà durant tot l'exercici. Sens dubte un dels millors aparadors que en l'actualitat es pot tindre.

El primer trage oficial, del segle XIX, que estrenaran el dia de l'exaltació, és una seda que porta per nom "Yaiza". Els colors triats per als fons han sigut: blau alacant, pastis, malva, maduixa, cru i verd turquesa. Cada un compta amb fils de 12 colors, incloent or voltejat en l'ornament. El cosset de mànega llarga és un fals llis cridat "Cala", dels mateixos colors que els fons de les faldes.

El segon trage, el del segle XVIII que van estrenar en la Gala de la Cultura, és un raió amb un disseny específic per a esta confecció. El dibuix s'anomena "Nieves" i els colors del fons són: rosa, celeste, groc, malva, verd aigua i taronja.

Fotografías: Armando Romero

  • 20161214JZARAGOZA232
  • 20161214JZARAGOZA262
  • 20161214JZARAGOZA263

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte