• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

L'elegància es fa mantellina

Artesania Viana és la firma encarregada de dur a terme l’elaboració de les mantellines de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor. 

 

Viana porta elaborant estes peces tan especials dels vestits oficials de les Falleres Majors de València des de l’any 2007, i es per això que un any més volen dedicar tots els seus esforços en la elaboració dels davant i mocadors de Clara María Parejo i Pérez y la seua Cort d’Honor. 

Ja que, com diu la responsable d’Artesania Viana, Ana Giménez, “és un gran orgull poder elaborar estes peces” que son el complement més elegant i fi de la nostra tradicional indumentària. 

Artesania Viana és una empresa amb més de 30 anys de vida, que fou inaugurada al 1986 al barri marítim de la Malva-rosa. A més de a la elaboració de mantellines, en Artesania Viana també podem trobar tot tipus de brodats artesanals, que van des de les mantilles als encaixos. 

Aquest any la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València lluirà unes mantellines inigualables. En els seus vestits del segle XIX estes es fondran a la perfecció amb la tela, amb lluentons de metall en or brodades a mà sobre tul de seda. I per als vestits del segle XVIII Artesania Viana inclou novetats. Els mocadors i els davants no portaran quasi lluentons, amb soles dos xicotets tocs de les mateixes. A més aniran brodades a mà en fil de seda sobre un teixit de muselina, combinant així dos teixits per a recuperar l’estil antic d’este segle. 

En lo que té a veure amb les mantellines de Clara María, Fallera Major Infantil de València, des d’Artesania Viana posen tota la seua obstinació per a que estes peces siguen les peces més especials. Es tracta de unes mantellines fetes artesanalment, en cadeneta manual brodada a mà, on podrem trobar lluentons banyats en or i també brodats a mà, per a que encaixen a la perfecció amb l’espolí escollit per Clara. 

Esperem amb intriga per a poder observar estes elaboracions de la mà d’Artesania Viana en l’exaltació de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor, que tindrà lloc el pròxim 28 de gener. 

Fotografies: Armando Romero

  • 20161214JZARAGOZA229
  • 20161214JZARAGOZA255
  • 20161214JZARAGOZA256
  • 20161214JZARAGOZA257

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte