• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Amparo y Paz, vestint somnis

Amparo y Paz és la firma encarregada de confeccionar els vestits oficials de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d'Honor


13 somnis fets realitat, 13 xiquetes que viuen un any que marcarà les seues vides. Els seus ulls guardaran el record màgic de cadascun dels grans actes que viuen la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d'Honor: l'escenari del Palau de la Música durant l'exaltació, les Torres de Serrans durant la Crida, la balconada de l'Ajuntament vibrant amb cada mascletà, la plaça de la Verge esperant-les per a tancar el primer dia d'ofrena. I en cadascun d'estos moments, i en molts més, lluiran els vestits que ja ultima la firma "Amparo y Paz".

Encara que la seua marxa dins del món de la indumentària comença anys arrere, en 2015 la firma Amparo y Paz comencen la seua labor en el seu taller en el carrer Marvá, on les sedes, lazadas, manteletas s'entremesclen creant models únics i personalitzats per a cadascuna de les falleres que es posen en les seues mans. En la confecció també compten amb el bon fer d'Amparo i Teresa, i de la suma de l'experiència de cadascuna d'elles els dissenys somiats es converteixen en realitat.

La seua passió i devoció per la indumentària valenciana els va animar a deixar la seua petjada en les Falles 2017 com indumentaristas oficials de Junta Central Fallera. Com elles mateixes afirmen, "des dels nostres orígens, la major il·lusió era poder donar a conèixer el nostre treball a tothom i quin millor i major repte que vestir a la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d'Honor".

El primer vestit de Clara María Parejo i les xiquetes de la Cort d'Honor seguirà els patrons del S.XIX, amb el característic cos de màniga de fanal.Esta anirà frunzida amb goma i acabat amb punta de 12 cmts d'ample en color Ivoire. El cos de màniga llarga disposa d'un fals llis anomenat CALA amb els colorits de les respectives faldilles. Les cintes que adornen escot i cintura del vestit són de moaré, al to del fons del teixit corresponent.
Un jubón amb pala en “V” envarillada amb medul·la de taronger i cordondillos com tradicionalment es venia fent en el S.XVIII ha sigut el triat per al segon vestit oficial. Els tancaments amb cordó i els ollaos s'han brodat manualment i s'ha rematat a la cintura amb terminacions en forma de “cua de peix”. Les puntes color beix, idèntiques a les quals adornaran l'escot, seran el detall que completarà les mànigues tres cambres d'aquest jubón.

Cada puntada és un repte que afronten amb gran il·lusió, tenacitat i treball dur, per a Indumentària Valenciana Amparo y Paz "mai gens va estar lluny", i complir el somni de vestir a les màximes representants de la nostra festa està cada vegada més a prop.

 

Fotos: Armando Romero

  • ARF 0232
  • ARF 9866
  • ARF 9867
  • ARF 9869
  • ARF 9870

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte