• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Marcant la diferència

Serrano i Navalón és la firma que realitza els trages oficials de la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor

Acaronar cada detall, cuidar-ho des del disseny, recuperant amb cada puntada la història de la nostra festa i de la nostra ciutat, mentre es conserva la rica tradició que caracteritza la nostra indumentària.“Detalls que marquen la diferència”, són les paraules que presenten a la firma “Serrano i Navalón”, encarregats de realitzar els vestits de la Fallera Major de València 2017 i la seua Cort d'Honor.

Ana Navalón i Luis Serrano bolquen en cada treball la seua il·lusió, buscant sempre aconseguir l'acabat perfecte. Des dels seus inicis en 2008, treballen per recuperar l'autentica essència de la indumentària tradicional valenciana, estudiant i reproduint els models que es conserven hui dia en museus, com les peces d'art que són.

En el seu taller en el carrer Fontanars donen ja els últims retocs a les peces úniques que lluirà Raquel Alario i la seua Cort d'Honor en un any tan especial, les primeres les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així es completa el cicle que s'iniciava en 2016 amb la Sofia Soler, Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d'Honor, any que no solament va servir per a començar este camí com indumentaristas oficials, si no també per a animar-se a continuar este 2017 vestint a les màximes representants de la nostra festa.

Per a 2017, el S.XIX segueix sent el model triat com a primer vestit. Este model amb un patronatge únic i fet a mesura per a cadascuna de les components de la Cort d'Honor. Estea personalització dels vestits que realitzen en Serrano i Navalón garanteix la perfecta mescla entre elegància i comoditat.

Per al segon vestit, és un disseny que segueix els cànons del S.XVIII, amb peto enrederat en fusta amb tancament de traus brodats i tancament de cordó. Els “costadillos” també van ajustats amb el mateix envarillat, i el disseny del qual evoca la indumentària tradicional valenciana amb rematada en cintura de xicotets castellets i en l'esquena central en punta de fletxa. Les mànigues acodades, s'han realitzat amb un llarg 3⁄4 i el puny en forma de “destral” adornades amb botons gemelares i delicades puntes en forma de cascada. Buscant un acabat final impecable, les puntes s'han triat en dos tons beix, evocant acabats de l'època. Els llaços que portaran són de tafetà de seda en ample de 9 cm, una llaç tradicional.

En la indumentària que lluirà Raquel Alario i la seua Cort d'Honor reconeixerem un cuidat patronatge, un acabat perfecte i detalls que marquen la difencia; reconeixerem la firma del treball de Serrano i Navalón

Fotos: Armando Romero

  • 20161214-PRES-INDUMENTARIA-134
  • ARF 9872
  • ARF 9874
  • ARF 9877
  • ARF 9878
  • ARF 9879

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte