• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum de l'assemblea

Resum de l'assemblea de presidents celebrada el passat dia 22 de novembre.

Resum de l'assemblea de presidents celebrada el passat dia 22 de novembre en el Palau de la Música, i amb el següent ordre del dia:

1. Aprobació si cau de l'acta anterior

Amb la petició de la Falla 360 que s'actualitze l'acta de l'assemblea de setembre per la corregida en Secretària Virtual, s'aprova l'acta anterior.

2. Informe de presidència

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, comença la seua intervenció informant a l'assemblea sobre la reunió al Centre Cultural de la Petxina on es va informar als responsables de les comissions sobre l'ús de la finestreta única i la relació amb l'administració en tema de permisos. Apunta també a l'assemblea les dates dels cursos CRE, que se celebraran del 12 al 17 de desembre, així com la reunió de carrers il·luminats que serà el 15 de desembre. Es contínua treballant amb la SGAE per a poder aconseguir un acord que resulte beneficiós a totes les comissions de Junta Central Fallera. El següent ple i assemblea de desembre seran els dies 13 i 20.

Es destaca la importància del viatge a Brussel·les, realitzat este mes de novembre, tant per a presentar la candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de les Falles, com per a establir nous contactes.

Pere Fuset, sobre la moció de reprovació presentada en el ple de novembre, reconeix que han sigut dies durs per a totes les persones que dediquen els seus dies a la festa. Convida a l'assemblea a tancar la polèmica que durant els últims dies s'ha suscitat, demana disculpes publiques pels errors comesos, i avançar tendint en compte estos errors perquè no es repetisquen les mateixes situacions. Declara invàlid tot document que no haja comptat amb l'aprovació del ple i de l'assemblea. Sobre el segon dels temes en els quals es basa la moció de reprovació, Pere Fuset convida a l'assemblea a participar mitjançant un grup de treball de la decisió de quins autors han de ser els encarregats per a la realització dels versos dedicats a les Falleres Majors de València en el Llibre Oficial. Des de la Presidència es confia que estes propostes que donen la veu a l'assemblea siguen motiu per a retirar la moció presentada.

3. Moció de reprovació

Després de la intervenció de Pere Fuset, la comissió 107 demana la paraula per a valorar positivament les propostes citades anteriorment; i demana un recés perquè les falles signatàries decidisquen si es contínua amb la moció de reprovació. Després del recés, es contínua amb la moció i es demanen des de la directiva paraules que la defensen.

Falla 165. Valora positivament les mesures presentades, però reconeix que arriben tard. I considera esta moció necessària pel sentir de les comissions que s'ha estat obviant l'opinió de l'assemblea en els temes tractats, i destaca que les decisions de l'assemblea de presidents ha de ser escoltada i acceptada. En el seu torn de rèplica, Pere Fuset remarca que en el mes de desembre estos temes seran tractats i valorats pel ple i l'assemblea.

Falla 366. Prega s'escolte a l'assemblea, i es respecten els concursos literaris de Lo Rat Penat i el Casal Bernat i Baldoví.

Falla 45. Demana responsabilitats després dels errors comesos, però accepta com a vàlides les mesures presentades des de la presidència.

Falla 205. Recorda que la moció de reprovació demana que es respecte el reglament faller, per la qual cosa el vot ha de ser a favor d'esta.

Falla 22 Prega a la Presidència que es fomente una bona relació més pròxima als presidents i els fallers.Sobre la problemàtica de les normes afig que si ben mai se'ls ha exigit signatura, les recomanacions han servit per a ajudar a les senyoretes que han representat la nostra festa.

Falla 374 Després de la disculpa per part de la presidència i els canvis que s'han proposat, considera que seria innecessari continuar amb la reprovació. Afig que les normes han de ser conegudes per tots i abans d'iniciar-se el procés d'elecció, i que aquelles que no es puguen reflectir per escrit, no es consideren.

Falla 162 Mostra el seu descontentament amb la repercussió mediàtica que han tingut les Falles arran de la polèmica dels dies anteriors.

Falla 44 Convida a l'assemblea a la reflexió i a afavorir la comunicació cordial entre totes les parts.

Agrupació Sagunt - Quart considera suficient la proposta i la disculpa feta des de la directiva per a retirar la reprovació.

Falla 298 Pregunta a la presidència sobre els terminis d'edició i preparació del Llibre Oficial.

S'aprova la moció de reprovació

4. Classificació de Falles 2017

S'aprova la classificació de Falles 2017

5. Precs i preguntes

Falla 194 Pregunta i prega que s'incloga en les agendes de les Falleres Majors de València les inauguracions de casal.

Falla 165 Prega que siga el que siga el resultat de la reprovació, es treballe d'ací d'ara endavant en col·laboració amb l'assemblea i totes les comissions.

Falla 360 Prega es prioritzen uns canvis sobre uns altres que una part de l'assemblea considera més urgents. A més, afig a petició seua que se separe politica i festa.

Falla 298 Pregunta si des de www.fallas.com es poden descarregar les actes de les assemblees, i accedir a elles a més des de la plataforma de la Secretaria Virtual.

Falla 49 Prega es porte també als mitjans de comunicació nacionals els canvis proposats a l'inici de l'assemblea, i la defensa de la imatge de la festa.

Falla 22 Pregunta sobre si el dia 10 de març es podran usar les carpes ja instal·lades per a actes de la comissió i si no és així prega es tinga en consideració a l'hora d'elaborar el bàndol.

Falla 116 Prega es realitze una sessió de cursos CRE durant el cap de setmana. Prega també se sincronitze millor enguany l'arribada dels participants en la macrodespertà amb l'inici de la mascletà

Falla 19 Prega es facilite el sistema de recollida d'entrades per a les exaltacions de les Falleres Majors.

Falla 194 Prega que des de regidories diferents a la de Festes però que també participen amb les comissions siguen més dirigents.

Falla 196 Després de sol·licitar l'assistència de Pere Fuset a la inauguració de la seua Setmana Cultural, prega s'oferisca una resposta més eficient i cordial a l'hora de confirmar o denegar la invitació.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 6787
  • ARF 6801
  • ARF 6803
  • ARF 6807
  • ARF 6815

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte