• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Nova edició dels Llotja i Salvador Debón del Collado

Divendres passat es va celebrar la XIII Edició dels Premis Llotja i Salvador Debón de la Falla Dr. Collado.

Un any més, el món faller i valencià es concentrava en l'Espai Cultural d'El Corte Inglés de Colón per a presenciar l'acte de lliurament dels premis que organitza la comissió de la Falla Doctor Collado en homenatge a diferents figures per la seua tasca envers la societat valenciana.

El lliurament de premis va estar presidit per Raquel Alario i Bernabé, Fallera Major de València 2017, acompanyada per Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, i, per part de la comissió, per Tono Fagoaga, President, i Nuria Esteve i Castro, Fallera Major Infantil.

D'una banda, els premis Llotja són el reconeixement a aquelles persones o entitats que han sigut significatives per tenir rellevància en l'àmbit professional, social o cultural de la ciutat de València.

És aquesta edició els premis llotja lliurats han sigut els següents:

- Premi Llotja Extraordinari a Acnur en reconeixement a la encomiable tasca que realitza amb els refugiats, especialment en el conflicte de Síria.

- Premi Especial Llotja a la Doctora Ana Lluch, recent medalla del Consell Valencià de Cultura, per la seua labor de recerca reconeguda a nivell internacional en el camp d'oncologia.

- Premi Llotja de Solidaritat a la Falla Mont de Pietat de Xirivella per la seua campanya solidària "monyos rosas" a favor de l'associació "Mechones Solidaris", entitat que es dedica a fer perruques oncològiques.

- Premi Llotja de Comunicació a "El Turista Fallero" pel seu 75 aniversari i per la gran labor de difusió que realitza de la festa.

- Premi Llotja Falles a totes aquelles comissions que han aconseguit alguna vegada en la seua història algun premi en la Secció Especial, amb motiu del 75 aniversari de la categoria. Sent premiades les següents: Falla Plaça del Pilar, Falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal, Falla Mercat Central, Falla Plaça de Na Jordana, Falla Plaça Doctor Collado, Falla Monestir de Poblet-Aparici Alminyana, Falla Plaça de la Mercè, Falla Plaza Lope de Vega, Falla Sueca-Literat Azorín, Falla Antic Regne- Duc de Calàbria, Falla Antic Regne-Mestre Serrano, Falla Bailén-Xàtiva, Falla Visitació-Oriola i Falla Cuba-Literat Azorín.

Per la seua banda, el premi Salvador Debón pretén premiar a l'artista revelació de l'any i homenatjar a la figura de l'artista faller més rellevant que ha tingut la seua comissió. Enguany el premi ha recaigut en Carlos Carsí, per la seua trajectòria ascendent, ja que ha aconseguit guanyar en el seu debut en la màxima categoria amb la Falla Cuba-Literat Azorín, fet que molt pocs artistes han aconseguit al llarg de la història.

Una nit agradable en la qual la Falla Doctor Collado va reconèixer el treball de moltes persones i entitats en pro de la festa fallera i de la societat i cultura valenciana.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 1249
  • ARF 1260
  • ARF 1269
  • ARF 1280
  • ARF 1283
  • ARF 1290
  • ARF 1306
  • ARF 1358
  • ARF 1376
  • ARF 1379
  • ARF 1380

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte