• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L'Hemicicle Municipal acull este divendres la gala de l'artista faller

L'Hemicicle Municipal acull este divendres la gala de l'artista faller

Este divendres, a partir de les 19 hores, se celebrarà a l’hemicicle de l’Ajuntament de València la tradicional Gala de l’Artista Faller.

 Este divendres, a partir de les 19 hores, se celebrarà a l’hemicicle de l’Ajuntament de València la tradicional Gala de l’Artista Faller.“Serà un acte de reconeixement i homenatge a uns protagonistes fonamentals de la festa de les Falles”, ha dit el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Durant la gala hi haurà un reconeixement als artistes responsables dels dos ninots indultats en la darrera edició de Falles, i també als qui van plantar les falles guanyadores dels primers premis de secció i els diferents primers premis d’enginy i gràcia, i a l’artista de les falles experimentals guanyadores.

A la gala acudiran els artistes fallers, representants del Gremi d’Artistes Fallers i presidents i falleres majors de les diferents comissions premiades.

“Acarem la celebració d’esta gala amb la satisfacció d’haver sigut un equip de govern que ha apostat des del primer moment per posar en valor la figura de les artistes i els artistes fallers”, ha afirmat Fuset, que s’ha referit a algunes consideracions que per primera vegada s’han tingut amb este col•lectiu, com ara la invitació a la inauguració de l’Exposició del Ninot, “on el sentit comú convidava a la necessitat de tindre presents els responsables de les obres exposades”, o a la lectura dels seus noms en llegir els veredictes dels jurats que atorguen els premis de falles.

“En el marc de la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, les artistes i els artistes fallers tenen un protagonisme inqüestionable. El seu treball és fonamental per a la festa i mereixen tot el nostre suport i reconeixement. Esta corporació municipal no els deixarà de costat”, ha afirmat Fuset, que per acabar ha recordat en la vespra del Dia de l’Artista Faller la recent aprovació de la creació d’una comissió per a revitalitzar la Ciutat Fallera com a un punt neuràlgic en la ciutat de creativitat, artesania i turisme.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte