• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Fallera Major de València visita el centre Penitenciari de Picassent

La Fallera Major de València visita el centre Penitenciari de Picassent

En el 25 aniversari del centre penitenciari, la Fallera Major torna a Picassent per a veure les falles realitzades pels interns.

 

La presó valenciana de Picassent va explicar el *dia 15 de març, *dia en el qual es *inciaba la *plantà dels monuments fallers amb una visita molt especial. La Fallera Major de València, Alicia Moreno, es *desplazóhasta el centre penitenciari per a contemplar les falles infantil i d'adults construïdes pels interns del taller de pintura de la Unitat de Preventius.


La visita de la Fallera Major de València al centre penitenciari explica una tradició que es remunta a l'antiga presó Modele. Alicia Moreno ha estat acompanyada durant tot el recorregut pel director adjunt del centre penitenciari, Andrés García, la vicepresidenta de la Junta Central Fallera, Mercedes de la Guia, el jutge de Vigilància Penitenciària Nº1, Valentín Ruiz, membre jurat de les Falles de València, i el director de l'ONG AMBIT, Javier Villalba, qui ha fet possible la presència de la Fallera Major en la presó.

La visita va arrancar en el mòdul de preventius, on Moreno ha pogut contemplar el monument infantil que els interns han alçat amb motius de Bob Esponja. Seguidament, la comitiva s'ha dirigit a l'exposició i taller de ceràmica on ha departit amb la monitora del taller i els interns que estaven treballant en aqueix moment. Tot seguit, la Fallera Major i els seus acompanyants han eixit al pati i han pogut contemplar el monument faller adult, una representació del concepte de reinserció en el qual la torre de control ocupa el centre del grup escultòric.

Finalment, Alicia Moreno va tenir la possibilitat de mantenir una xicoteta trobada amb les internes que compleixen condemna amb els seus xiquets menors de tres anys. Com a mostra d'agraïment, l'adreça del centre penitenciari de Picassent va obsequiar a la Fallera Major i a la vicepresidenta de la Junta Central Fallera Merche de la Guia amb un Socarrat dissenyat pels presos del taller de ceràmica.

 

  • 150316Fallera Picassent 1
  • 150316Fallera Picassent 2

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte