• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

La Crida de les Falles

La llum, la música i les projeccions, han sigut els punts forts de la Crida 2016, amb un espectacle a la recerca de la recuperació de l'origen de la festa.

 

La festa de la Crida de les Falles ha començat amb la prèvia. Des d'abans de les sis de la vesprada, l'alegria dels primers fallers, que han arribat fins a les Torres de Serrans, es barrejava amb la música de les xarangues. I després d'agafar bon lloc, començava la millor animació possible: la de les comissions. I entre les pancartes, els noms d'Alicia i Sofia, Falleres Majors de València, i les seues Corts d'Honor.

Enguany l'espectacle, dirigit per Manuel Coronat, s'ha dividit en tres parts amb un lema comú: la recuperació de l'origen de la festa de les Falles. El passat, present i futur s'han reflectit en cadascuna de les projeccions i paraules que els valencians han pogut gaudir des de l'altra part de les Torres. De l’ estoreta velleta, a la gran festa del Foc, combinant l'expressió del material i l'immaterial que s'uneixen, més que mai, per a donar força i sentit a la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

En la primera part, l'homenatge ha sigut a la indumentària valenciana i la pirotècnia. L'objectiu, reflectir el treball dels indumentaristes amb el joc de textures que han acabat transformats en els millors efectes pirotècnics.

Els cartellistes de les falles també han estat presents en l'espectacle amb la projecció de les seues obres. Des de l'any 1929 amb el mestre Segrelles fins a cartells tan mítics com els de Vicente Gil Perez de l'any 1948, Rafael Contreras Juesas que va posar la imatge a les falles del 79 o Domènec Bruna Santasfelicitas en les falles del 92.

Per a la tercera part, que portava per títol Les Falles 2016, ha sigut la fusta i el 3D la millor manera de representar el Cant de l' estoreta, formant el disseny dels cartells d'enguany, dissenyats per Ibán Ramón. Una fusió dels cartells i artistes que han donat vida amb els seus dissenys a la imatge de les falles.

Un dels moments més emotius s'ha produït amb la projecció del cartell de les falles 2016 en mans de tots els valencians que per motius laborals, familiars o professionals, viuen les falles fora de la nostra ciutat.

Com a tancament de l'acte, la pirotècnia ha tornat a enamorar al públic amb un espectacular castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

Fotos: Fotofilmax

  • JVZC0816
  • JVZC0840
  • JVZC0880
  • JVZC0917
  • JVZC0921
  • JVZC0934
  • JVZC0949
  • JVZC0971
  • JVZC0975

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte