• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de JCF del mes de gener

Aquest és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de gener

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat en el Saló d’Actes de JCF el dia 13 de gener del 2020 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Pere Fuset i Tortosa, assistit el tècnic d’Administració General Sr. Vicente Revert Tapia per delegació del Secretari Administratiu, com a Secretari General el Sr. Joaquim Garcia Ortells amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.


PRIMER PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

Es rectifica en l’acta el nom del delegat del sector de Benicalap Francisco J. Sivera Moreno que apareix com a intervinent en el tercer punt de l’acta, ja que la intervenció va ser realitzada pel delegat del sector la Roqueta - Arrancapins de Vicente Sirera Pérez. També es rectifica en el quint punt, en la intervenció del representant de la delegació de Falla, la frase que diu que les classificacions individuals dels jurats seran publiques perquè ell digué que estaran a disposició de les persones interessades.

Seguidament és aprovada l’acta per unanimitat.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència, en primer lloc, felicita l’any a totes les persones components del Ple de Junta Central Fallera.

El campionat de frontenis es jugarà el 19 de gener al poliesportiu de Natzaret. La inscripció es podrà realitzar fins al 15 de gener.

Les Gales de la Cultura es van celebrar el cap de setmana passat. Felicita les persones que participaren de l’organització i a la delegació. També dona l’enhorabona a les persones premiades.

Les entrades per als actes de l’exaltació les han de sol·licitar els membres de Junta Central Fallera per correu electrònic.

La inscripció per a la “Macrodespertà” està oberta del 7 al 22 de gener.

S’ha realitzat una reunió per a preparar les bases per a la subvenció de carrers enllumenats. Estes encara no s’han enviat.

La interpretació del pasdoble “El Fallero” en l’entrada de bandes que es realitzarà el 29 de febrer serà dirigida pel mestre i compositor José Rafael Vizcaino Cambra. Té els títols de: llicenciat en pedagogia musical por el Conservatori Superior de Música de València, professor de llenguatge musical pel Conservatori Professional de Música de Meliana, professor de percussió pel Conservatori Professional de Música de Meliana, professor elemental de flauta pel Conservatori Sant Esteve de València, títol de “persona il·lustre” (distinció atorgada per l’ajuntament de València) i títol de “Gegant Extern” (atorgat per l’Agrupació de Falles de Benicalap-Campanar de València). En l’actualitat és director de l’Escola de Música i de la Banda de l’Agrupació Musical Sant Josep de Pignatelli des de fa 30 anys, director de l’Escola de Música i de la Banda de l’Agrupació Musical Gayano Lluch des de fa 17 anys i director de l’Escola de Música i de la Banda de les Agrupacions musicals “els Doctors” i “Acacias-Picayo” des de fa 3 anys.

La Presidència vol agrair el gran treball del personal voluntari de les delegacions de JCF per l’esforç que realitzen per a organitzar l’acte de l’Exaltació de les Falleres Majors i especialment enguany en fer-se en un espai diferent i amb un distint aforament. També agraïx la participació de la Banda Municipal de València en les dos exaltacions. En l’exaltació de la Fallera Major interpretaran peces valencianes. En l’Exaltació de la Fallera Major Infantil combinaran les interpretacions amb activitats d’animació.

Els mantenidors per a les exaltacions de les Falleres Majors són José Alejandro Remohí Jiménez i Imma Guerrero Bolinches. José Alejandro Remohí Giménez és un obstetre i ginecòleg espanyol. És fundador i co-president de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI). El Professor José Alejandro Remohí Giménez és catedràtic de ginecologia i obstetrícia. És Secretari i Vocal de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) des de 1998. Té publicats 24 llibres sobre medicina reproductiva, 16 nacionals i 6 internacionals. Ha escrit 390 capítols de llibres relacionats amb la reproducció humana i ha publicat més de 650 articles en revistes nacionals i internacionals. A més, ha presentat al voltant de 600 conferències en congressos per tot el món i al voltant de 1.400 comunicacions. Inma Guerrero i Bolinches és mestra de Primària, mestra de valencià i formadora de formadors. Es dedica a la docència des de fa trenta anys. Pertany a la comissió Borrull-Túria. La seua trajectòria fallera és llarga, sent posseïdora del Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants. Ha participat al concurs de teatre en llengua valenciana de JCF en nombroses ocasions. Actualment, és l’actriu més nominada i guardonada del certamen. Ha sigut vicepresidenta de les àrees de Cultura, Documentació i Publicacions de JCF del 2016 al 2019. La Presidència demana l’autorització per a lliurar-los els bunyols d’Or honorífics, com estipula el Reglament Faller. Rep l’autorització per unanimitat.

Les sol·licituds de permisos es van tancar quasi totes el 31 de desembre. Sols estan vigents la de les bunyoleries i la de les manifestacions relacionades amb el foc.

La subvenció dedicada a les agrupacions musicals es va pagar a finals de l’any 2019. La Junta de Govern ha aprovat les bases relacionades amb la subvenció de falles, enllumenat i aniversaris. Entraran en vigor al cap de 20 dies naturals de la seua publicació en el BOP. Es recorda que per sol·licitar–les cal estar inscrit en el Registre d’Associacions municipals, estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social i tindre justificades les subvencions anteriors. Es prega que no es deixe la tramitació per als últims dies.

Secretaria General exposa que s’ha enviat un correu a tots els membres de JCF perquè sol·liciten les entrades que necessiten per a les exaltacions de les Falleres Majors. Sols han respost 135 persones per a l’Exaltació de la Fallera Major i 123 per a l’Exaltació de la Fallera Major Infantil. No són ni la mitat dels components de JCF. Es prega que contesten tan ràpidament com es puga. S’enviarà un correu electrònic amb l’entrada que es podrà guardar en el mòbil o imprimir. Qualsevol incidència amb els temes de les entrades cal exposar-la en el correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La Presidència afig que es preocupant l’endarreriment de les contestacions a les sol·licituds i eixa actitud ralentitza l’organització dels actes i de les activitats.

Secretaria General, per a complir l'article 70, punt 6 del Reglament Faller presenta la relació de fallers i fallers que han faltat i per als quals la seua comissió sol·licita recompensa següent a la qual en aquell moment posseïen. Finalment exposa que l’aprovació definitiva de les concessions s’aprovarà en l’Assemblea. Estarà actualitzat amb les persones que puguen faltar en este llistat.

L’entrada de la Fallera Major de València a l’acte de l’exaltació serà a les 19.00 hores i de la Fallera Major Infantil de València a les 17.00 hores.

La informació relativa al repartiment dels gots reciclables que l’Ajuntament regalarà a les comissions falleres es donarà la setmana vinent. També s’explicarà com adquirir-ne una major quantitat i a quin preu.

TERCER PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DELS REGLAMENTS D INTERNS DE LES SEGÜENTS COMISSIONS: EXP: 1-2028-2019 FALLA GUILLEM SOROLLA – RECARED (Núm. 196), EXP: 213-2018-2019 FALLA PLAÇA PERE MARIA ORTS I BOSCH (núm. 286), EXP: 262-2018-2019 FALLA BARRACA – TRAVESSIA ESGLÉSIA DEL ROSER I EXP:272-2018-2019 FALLA L’ELIANA – CID (núm. 335)

Es proposa per part de la delegació d’Incidències l’aprovació al Ple del Reglaments Interns de les següents comissions per ajustar-se a la normativa vigent: exp: 1-2028-2019 falla Guillem Sorolla – Recared (núm. 196), exp: 213-2018-2019 falla plaça Pere Maria Orts i Bosch (núm. 286), exp: 262-2018-2019 falla Barraca – travesia església del Roser i exp:272-2018-2019 falla l’Eliana – Cid.
S’aproven per unanimitat.


QUART PUNT – APROVACIÓ, SI S’ESCAU, DE LA RESOLUCIÓ DE L’EXPEDIENT 1-2019-2020 AL PRESIDENT I COMISSIÓ DE FALLA GLORIA – FELICITAT – TREMOLAR (núm. 132)

D’acord amb els antecedents i fonaments, la delegació d’Incidències proposa al Ple la següent resolució:

“1. Sancionar el president de la falla Glòria – Felicitat – Tremolar, amb el número de cens 132, per incompliment del Reglament Faller en el seu article 75, amb apercebiment per escrit i advertència de sanció superior en cas de reincidència, i la seua anotació literal en el llibre de registre corresponent, segons l’article 77 paràgraf 77 b).”
La resolució és aprovada per unanimitat.

QUINT PUNT- INFORME DE DELEGACIONS

La delegació de Festejos i Infantils informa que la inscripció per la “Macrodespertà” es realitzarà entre el 7 i el 22 de gener. La dels majors es realitza per Secretaria Virtual. Com la dels Infantils es realitza en Secretaria i l'últim dia és festa local, s'amplia el termini fins al 23 de gener. La recepció dels ninots per a l'Exposició es realitzarà els dies 28 i 29 de gener.

La delegació de Falla informa que aquesta setmana s'obri la inscripció per a jurat de Falla i de Ninots. El termini es tanca el 16 de febrer. El 29 de febrer el jurat visitarà els ninots. S'obri la inscripció per als tallers infantils de construcció de falla que es realitzaran el 15 i 22 de febrer. Està dirigit a xiquets i xiquetes entre 8 i 14 anys. Les places són limitades. S'impartirà en el Museu del Gremi i en el taller de la falla Municipal. Els pares, les mares o tutors hauran de signar l'autorització i entregar-la en la Delegació i no per Secretaria Virtual.

La delegació de Cultura agraeix el treball realitzat des de les delegacions d'Informàtica i de la de Comunicació en l'organització de les gales de la Cultura. Està publicat el llistat dels premiats i de les premiades. Les actuacions del programa “Balls al Carrer” continuen realitzant-se.

La delegació de Solidaritat exposa que el 10 de desembre es va organitzar, amb la col·laboració del CJV la xarrada “Ambaixadores per la Igualtat” a la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor. Pretenia reflexionar i conscienciar sobre l'oportunitat de reivindicar els drets de la joventut valenciana i de portar la bandera de la igualtat a tots els vessants de la festa. El 14 de desembre es va acudir a la subhasta benèfica a favor de la Fundació ”Xicotets Cors”. El seu objectiu és fer costat a les famílies amb menors que tinguen malalties cardíaques. Va estar organitzada per la comissió fallera Serrans – plaça dels Furs. El 28 de desembre es va fer suport a l'acte solidari de la comissió fallera Alqueries – Garbí. L'11 de gener es va assistir a la presentació del projecte solidari de la comissió fallera Ripalda – Soquers titulat “Programa d'Oci per a Menors”. Té l'objectiu de fer costat a l'associació AFACO, dedicada al treball amb persones amb diversitat funcional i als seus familiars. A més, la falla estarà dedicada a la igualtat, la inclusió i la sostenibilitat. El 12 de gener es va assistir a la presentació dels esbossos de l'agrupació de falles del barri de Carme amb la qual s'està treballant amb la intenció que les seues falles siguen més inclusives i que s'incorporen les explicacions en llenguatges alternatius com per exemple el Braille o els pictogrames. La Presidència prega que es facen ressò de les iniciatives socials de les comissions falleres.

SISÉ PUNT – PRECS I PREGUNTES

Diferents membres del Ple realitzen preguntes.

La sessió s'alça a les 20.50 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte