• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Extracte de l'acta del Ple de gener

Celebrat en el Saló d’Actes de JCF el dia 8 de gener del 2019

 Amb la presidència del Sr. Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General el Sr. Ramon Estellés Feliu amb l’absència de la vicepresidenta 2a de l’àrea de Comunicació, Promoció del Patrimoni i Esports Montserrat Catalá Anglesola i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

   Es guarda un minut de silenci pel recent traspàs el 26 de desembre del 2018 del qui fou delegat d’Arxiu de JCF entre 2001 i 2004 Arturo Berenguer i Marí i pel membre de la delegació de Recompenses el 6 de gener del 2019 Antonio Luis Villalba Sendra.

1.APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per unanimitat.

2. INFORME DE PRESIDÈNCIA

   La Presidència felicita l’any als membres de Junta Central Fallera, especialment a les persones que no estigueren en el sopar de Nadal del 3 de gener del 2019.

   S’està completant el treball de pintura del Museu Faller i de la Seu de JCF i s’està recuperant el color de la pintura original. També està en marxa la licitació del projecte de climatització de la seu valorada en 600.000 euros.

S’ha proposat el desig del Valencia CF de participar de forma extraordinària en l’acte de l’ofrena el 18 de març del 2019 per ser la data d’aniversari del centenari de l’entitat. S’estudiarà autoritzar-ho en un horari anterior a l’inici de la desfilada de les comissions. Quan es concreten més detalls, es presentarà a l’Assemblea de Presidents i Presidentes per a l’aprovació.

Les comissions han rebut una circular perquè sol·liciten la neteja i esporga d’arbres a la regidoria de Parcs i Jardins. Pròximament en serà enviada la dedicada a la retirada de mobiliari urbà. Es prega que les falles contesten prompte.

   Continuen els balls de carrer que es realitzen els diumenges a la plaça de la Mare de Déu. Es realitzaran el 13, 20 i 27 de gener i el 3 de febrer.

   Està en marxa el projecte d’interpretació de microrelats en els casals fallers de manera gratuïta. Este es presentarà en públic el 10 de gener.

La Gala de la Cultura i la Gala de la Cultura Infantil es realitzarà el 19 de gener i el 20 de gener en el Palau de Congressos. L’horari serà a les 21.30 i a les 18.00 hores, respectivament. Les entrades es podran arreplegar del 15 al 17 de gener.

Les sol·licituds per al concurs de carrers enllumenats es poden presentar fins al 19 de febrer.

   La “Macrodespertà” Infantil i la “Macrodespertà” s’iniciaran a les 07:20 i 07:30 hores del 24 de febrer. Es podran presentar 4 membres de cada comissió i un suplent. Caldrà tindre el títol CRE o RECRE aprovats per a apuntar-se. La inscripció es realitzarà del 8 al 22 de gener. Les credencials s’arreplegaran del 18 al 20 de febrer.

   El Trofeu Fallera Major de Tenis de Taula se celebrarà el 19 de gener en el casal de la comissió fallera bisbe J. Pérez – Lluís Oliag.

   El 9 de gener se celebrarà una nova reunió de la comissió de diàleg del ban de falles en l’ajuntament de València.

   S’advertix que la sol·licitud de subvencions s’han de realitzar a nom de la comissió i que els impresos han de ser de l’any actual. La sol·licitud de la subvenció de falla i d’aniversaris ha acabat. La subvenció a la il·luminació de carrers va acabar el 7 de gener. La subvenció d’agrupacions musicals encara no ha eixit. La subvenció de “Germanor” es cobrarà la setmana vinent. Prompte s’aprovarà la subvenció per a la insonorització de casals que cobrirà tres exercicis. La subvenció per a les falles afectades per la Llei de la Memòria Històrica va acabar el 3 de gener. El Servici de Cultura Festiva recorda la necessitat de la firma electrònica de les comissions i el fet d’estar al corrent amb els pagaments amb l’Administració perquè es faça el pagament de les subvencions i s’avance enguany la data de fer-ho.

   Es fa lectura a la concessió de recompenses als fallers i a les falleres a títol pòstum.

   La delegació de Solidaritat i Participació enumera les activitats solidàries de les comissions en les quals han estat per fer-ne suport. S’anuncia que el 17 de gener es realitzarà un taller de diversitat sensorial.

   Finalment es lliuren els trofeus del campionat de birles celebrat en el sopar de Nadal de JCF. El millor jugador va ser Enrique Vizcaino i la millor delegació la dels periodistes fallers.

 3. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DELS NOUS REGLAMENTS DE RÈGIM INTERIOR DE LES FALLES Núms. 183 I 185 (Exp. 53 -2018/2019 I 126-2017/2018, RESPECTIVAMENT).

S’aproven per unanimitat.

4. PRECS I PREGUNTES

   Es realitzen diferents intervencions dels membres de Junta Central Fallera.

    A les 20.35 hores es va acabar el Ple de JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte