• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Extracte de l'acta del Ple de novembre

Celebrat en el Saló d’Actes de JCF el dia 12 de novembre del 2018

 

Amb la presidència del Sr. Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General el Sr. Ramon Estellés Feliu amb l’absència de la vicepresidenta 2a de l’àrea de Comunicació, Promoció del Patrimoni i Esports Montserrat Catalá Anglesola i del secretari d’actes Lluís Mesa i Reig i amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

1.APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per unanimitat.

2. INFORME DE PRESIDÈNCIA

   El 5 de novembre es va realitzar al Centre de la Petxina una reunió informativa relativa a la tramitació de permisos. Se n’ha enviat documentació a les comissions. S’agraïx l’assistència de les falles que hi anaren. El termini per a la sol·licitud de permisos s’iniciarà el 14 de novembre i estarà obert fins al 31 de desembre.

   El termini per a la inscripció en el concurs de betlems acaba el 22 de novembre. Han d’estar instal·lats el 7 de desembre.

   La inscripció per al concurs de maquetes falleres acaba el 13 de desembre. Caldrà entregar-les el 20 de desembre i arreplegar-les el 4 de gener.

   Es va celebrar una reunió amb les comissions falleres interessades en el concurs de carrers enllumenats el 20 de novembre a les 19.00 hores.

   La inscripció per al Concurs de Declamació Infantil acaba el 20 de novembre i per al Concurs de Declamació Sènior es podrà fer del 19 de novembre al 20 de desembre del 201. Se celebrarà el 13 de gener del 2019 a les 18.00 hores en l’Ateneo Mercantil de València.

   El II Concurs de Sabuts Fallers i el I Concurs de Sabudets Fallers serà el 16 de novembre a les 22.00 hores i el 18 de novembre a les 11.00 hores, respectivament. Es realitzarà al casal de la comissió fallera Sapadors – V. Lleó.

   El curs de Jurat de falles es realitzarà en Junta Central Fallera el 24 de novembre i l’1 de desembre. La inscripció es pot realitzar entre el 13 i el 21 de novembre. Les places són limitades.

   Es recorda la necessitat que tenen les comissions falleres d’estar inscrites en el Registre Municipal d’Entitats. Junta Central Fallera ja hi ha presentat la certificació de les falles que estan donades d’alta.

   La Marató de València és el 2 de desembre i la inscripció per a l’animació de les comissions falleres acaba el 28 de novembre.

   La Junta de Govern Local ha aprovat la subvenció per a les falles del 2019. Es desitja pagar-la abans de la “plantà” de les falles. El termini per a la sol·licitud estarà obert a finals de novembre.

   Estan enviades per a publicar les subvencions d’aniversaris i d’enllumenat per al 2019. Pròximament es pagaran les subvencions d’agrupacions musicals i de “germanor” fallera. En breu, eixirà la subvenció dedicada a la insonorització de casals.

3. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA PROPOSTA DE CLASSIFICACIÓ DE FALLES DE 2019.

   La Secretaria General informa que s’han presentat en temps i forma la proposta de classificació de falles realitzada per la delegació de falles amb els suggeriments fets per les comissions i també la que ha estat realitzada per diferents comissions.

   Es vota quines propostes seran enviades a l’Assemblea de Presidents i Presidentes. La proposició per a enviar-ne les dos obté 14 vots. La proposició per enviar-ne sols la realitzada per la delegació de falla és votada per 17 persones. Finalment la proposta presentada per algunes falles obté un vot. Per tant es decidix l’enviament de la proposta de la delegació de Falla a la pròxima Assemblea de Presidents i Presidentes.

4. APROVACIÓ, SI ES PROCEDENT, DEL RRI de l’Agrupació de falles de Poblats al Sud (EXP. 273-2017/2018).

S’aprova per unanimitat.

5. INFORME DE DELEGACIONS

   La vicepresidenta 3a de l’àrea de Cultura, Documentació i Publicacions Inmaculada Guerrero Bolinches informa que pròximament ses realitzarà una vetlada de microteatre en Junta Central Fallera per a presentar les obres premiades en l’exercici anterior. També s’oferirà la possibilitat de representar-les en els casals fallers en unes dates determinades. El 15 de desembre es realitzaran unes “master class” de direcció escènica, interpretació i interpretació per a infantil amb la col·laboració de la Societat General d’Autors d’Espanya en la seu de JCF. El concurs “Sabudets Fallers” no es podrà realitzar el pròxim diumenge per falta d’inscripció.

   L’àrea de Solidaritat i Participació informa de l’assistència a diversos actes solidaris entre els mesos d’octubre i novembre. El 10 de novembre es va realitzar la IV Trobada de Solidaritat i Falles. El 30 de novembre es realitzaran unes jornades dedicades a immigració i falles amb la col·laboració del Consell de la Immigració de València. Els cursos CRE es realitzaran el 14, 15 i 17 de novembre.

   La delegació de falla exposa que el curs de jurat es realitzarà el 24 de novembre i l’1 de desembre en la JCF. La inscripció es realitzarà entre el 13 i el 21 de novembre.

   La delegació d’Infantils i Joventut informa que el 5 de novembre es va realitzar una xarrada dedicada al muntatge de betlems. Hui s’ha fet públic el llistat dels finalistes del concurs de playback en les seues diferents modalitats. Les finals es realitzaran el 27 de novembre i l’1 de desembre.

6. PRECS I PREGUNTES

   No se’n realitzen cap.

A les 20.20 hores es va acabar el Ple de JCF.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h