• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Acta de l'assemblea de desembre

L'exaltació serà els dies 26 i 27 de gener

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València el dimarts 19 de desembre del 2017 a les 22.15 hores d’acord amb l’orde del dia establit en la convocatòria davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Ramon Estellés i Feliu i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge i l’assistència de la Fallera Major de València Rocio Gil Uncio i la seua Cort d’Honor.La Presidència va donar la benvinguda a la fallera Major de València Rocio Gil Uncio i a la seua Cort d’Honor. Esta va intervindre per a felicitar les festes al món faller. Els va demanar que continuen lluitant per la història i la tradició. Recorda que les falles són patrimoni immaterial de la humanitat gràcies al’esforç dels fallers i de les falleres, la qual cosa vol agrair. Exposa que està orgullosa de dirigir-se a l’assemblea, desitja bones festes i ànim en la recta final cap a la celebració de les falles.

PRIMER PUNT: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta és aprovada per unanimitat. També queda aprovada la rectificació de l’acta del 31 d’octubre de 2017 referida a la retirada de les acusacions que va realitzar el representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica– Ciril Amorós) a la Presidència i que no estava arreplegada en l’acta corresponent.

SEGON PUNT: Informe de Presidència

Agraïx la participació de les comissions en l’acte de I Aniversari de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, malgrat el fred que va fer eixa vesprada. Les falles que no assistiren poden arreplegar el certificat de la UNESCO que s’hi va lliurar a través dels delegats dels sectors.

El 13 de desembre es va inaugurar la cartelleria en braille amb assistència de les Falleres Majors de València i representants de l’ONCE. Recorda que esta entitat està a disposició de les comissions falleres que necessiten el seu assessorament.

El 16 de desembre es realitzà el curs biennal de RGCRE. Va inaugurar-lo el subdelegat del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana. Les persones que aproven l’examen hauran de pagar les taxes corresponents i portar el comprovant a JCF perquè es tramite la sol·licitud del títol.

El 17 de desembre es van lliurar els premis del XLIII Concurs de Betlems al Saló de Cristall de l’Ajuntament. Enguany s’han inscrit 92 betlems, 10 més que l’any passat. En la guia d’activitats de Nadal editada per l’Ajuntament s’ha tingut en compte la ubicació dels betlems de les falles que s’han presentat al concurs.

El 17 de desembre en el casal de la comissió fallera Bisbe Jaume Pérez – Lluís Oliag el I Torneig de la Fallera Calavera.

El 19 de desembre es van lliurar les nominacions dels premis del Concurs de Teatre Faller.

El 20 de desembre a les 20.30 al Palau de l’Exposició es realitzarà la copa de nadal amb els presidents i presidentes i les falleres majors de les comissions. Estarà present la Fallera Major i la Cort d’Honor. Prèviament en el mateix lloc i a les 19.30 serà presentada la indumentària oficial de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor.

El 22 de desembre del 2017 acaba el termini per a la inscripció del curs de jurat de falles que es realitzarà en la Ciutat Fallera el 13 de gener del 2018.

Del 26 de desembre del 2017 al 4 de gener del 2018 es realitzarà la Fira EXPOJOVE. Les falles poden sol·licitar entrades gratuïtes per als fallers i per a les falleres. El termini acaba el 22 de desembre del 2017.

Les gales de la Cultura seran el 26 i 27 de gener al Palau de les Arts.

L’Exaltació de les Falleres Majors de València seran el 26 i 27 de gener del 2017 al Palau de la Música.

S’ha fet l’anunci per a iniciar la inscripció a la “Macrodespertà” i la “Despertà” Infantil. El termini serà de l’1 al 18 de gener del 2018. Podran apuntar-se 4 fallers o falleres per comissió i 2 persones de reserva. Les persones adultes han de tindre aprovats els cursos CRE i RGCRE.

El Ple del 12 de desembre del 2017 va aprovar el programa provisional de festejos. En esta Assemblea el presentarà el Vicepresident 4t de l’àrea de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch.

S’estan pagant les diverses subvencions. Se n’està pagant la dels carrers il·luminats. La subvenció mitjana és de 817 euros i la que en té més arriba a 1.056 euros. La subvenció de falla ja s’ha pagat. S’ha reunit la comissió de valoració per a fer efectiva les subvencions relatives a les agrupacions musicals. S’han presentat 143 comissions falleres. La mitjana de la subvenció per falla és de 559 euros. S’han presentat 11 comissions a la subvenció d’insonorització de casals, de les quals 10 ho han fet dins del termini establit. Sols se’n podran subvencionar 8 amb una mitjana de 6.250 euros per a subvencionar a cada comissió fallera. Pròximament se’n convocaran les del 2018. Es farà una reunió amb els delegats del sector perquè puguen orientar a les comissions falleres. Es recorda que el termini per quasi totes les sol·licituds de permisos acaben el 31 de desembre del 2017. Es recomana que no es deixe la tramitació per a l’últim moment. Qualsevol dubte es pot consultar amb el servici informàtic o a la regidoria de Cultura Festiva. Cal tindre present que els plànols presentatshan d’estar actualitzats a escala i detallat. Han de realitzar-los els tècnics competents.

El Vicepresident 1r de les àrees d’Incidències, Falla i Participació i Solidaritat Javier Tejero Zabal informa que el Ple del 12 de desembre va aprovar la modificació de la reforma de la demarcació del sector de Patraix amb el vistiplau dels seus presidents de falla.

El Vicepresident 4t de l’àrea de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch fa lectura del programa de festejos.

GENER

Divendres 19 de gener
21.30 hores - Gala de la Cultura al Palau de les Arts

Dissabte 20 de gener
18.00 hores - Gala de la Cultura Infantil al Palau de les Arts.

Divendres 26 de gener
21.30 hores - Solemne exaltació de la Fallera Major de València, Rocio Gil Uncio, i la seua Cort d'Honor al Palau de la Música. En acabar l'exaltació, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dissabte 27 de gener
18.00 hores - Solemne exaltació de la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez de los Angeles, i la seua Cort d'Honor al Palau de la Música. En acabar l'exaltació, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dimarts 30 de gener i Dimecres 31 de gener
De 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores Recepció dels ninots per a l'Exposició del Ninot en el Museu dels Ciències.

FEBRER

Divendres 2 de febrer
19.00 hores - Inauguració de l'Exposició del Ninot. En acabar, espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color.

Dissabte 3 de febrer
12.00 hores - Presentació del Llibre Faller i de les activitats complementàries a l’Exposició del Ninot.

Dijous 8 de febrer
21.30 hores - XI Gala de la Pirotècnia.

Dissabte 10 de febrer
09.00 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major Infantil de València i les falleres majors infantils de les comissions al Palau de l'Exposició.
09.15 hores - Olivereta / Poblats al Sud / Quart de Poblet - Xirivella.
10.30 hores – Benicalap - Campanar / Patraix / Mislata.
11.45 hores - Pla del Real - Benimaclet / Jesús / Rascanya.
13.00 hores - Quatre Carreres / la Creu Coberta / Algirós.
15.45 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
16.00 hores- sector Botànic - la Petxina.
17.00 hores -sector Algirós
18.00 hores -sector Patraix
19.00 hores -sector La Creu Coberta

Diumenge 11 de febrer
09.00 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
09.15 hores - sector Quart de Poblet - Xirivella.
10.30 hores - sector Poblats al Sud.
11.30 hores - sector Rascanya.
12.30 hores -sector La Roqueta –Arrancapins.
13.30 hores - sector Pla del Remei.
15.45 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
16.00 hores - sector Pla de Real - Benimaclet.
17.00 hores - sector Benimàmet - Burjassot - Beniferri.
18.00 hores - sector Pilar Sant Francesc.
19.00 hores - sector Benicalap - Campanar.

Divendres 16 de Febrer
18.00 hores - Gala Infantil, entrega de premis de les delegacions d'Infantils i Joventut, i Esports al Palau de l'Exposició.

Dissabte 17 de febrer
09.00 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major Infantil de
València i les falleres majors infantils de les comissions al Palau de l'Exposició.
09.15 hores Camins al Grau / Canyamelar - Grau - Natzaret / Russafa A - Russafa B.
10.00 hores- Saïdia / Malva-rosa - Cabanyal-Beteró / Pilar - Sant Francesc.
11.45 hores la Roqueta / la Seu - la Xerea - el Mercat / Pla de Remei - Gran Via.
13.00 hores Benimàmet - Burjassot - Beniferri / Botànic - la Petxina / el Carme.
15.45 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions al Palau de l'Exposició i imposició de Bunyols d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
16.00 hores - sector la Seu - la Xerea - el Mercat
17.00 hores – sector Saïdia.
18.00 hores – sector Russafa A - Russafa B.
19.00 hores – sector Mislata.

Diumenge 18 de febrer
09.00 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
09.15 hores - sector Camins al Grau
10.30 hores - sector Malva-rosa - Cabanyal - Beteró.
11.30 hores - sector Canyamelar - Grau - Natzaret.
12.30 hores -sector el Carme.
15.45 hores - Intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de València i les falleres majors de les comissions i imposició de Bunyols d´Or amb Fulles de Llorer i Brillants per la FMV al Palau de l'Exposició.
16.00 hores - sector Jesús.
17.00 hores - sector Quatre Carreres.
18.00 hores- sector Olivereta.

Divendres 23 de febrer
21.00 hores - Gran Gala Fallera al pavelló 5 de la Fira de València.

Diumenge 25 de febrer
07.30 hores - Macrodespertà i "despertà" Infantil.
07.40 hores - "despertà". En acabar, final amb un terratrémol espectacular. A continuació, s'oferirà un esmorzar faller a tots els participants.
12.00 hores - Entrada de Bandes de Música.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
20.00 hores - "Crida" a les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic.

MARÇ

Dijous 1 de març
14.00 hores - ECOEMBES premi a la falla que haja reciclat més vidre. "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Divendres 2 de març
14.00 hores - "Mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
21.00 hores - Gran Gala de l'Esport.
Dissabte 3 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
18.00 hores - Cavalcada del Ninot per l'itinerari següent: Eixida de la Glorieta, pel carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament, Marqués de Sotelo i final al carrer de Xàtiva. Tancarà la Cavalcada l'entrada de les primeres peces de la falla municipal.
00.00 hores - "mascletà" de colors a la plaça de l'Ajuntament.

Diumenge 4 de març
10.00 hores - Concurs del "Cant de l'Estoreta", organitzat per la Falla Plaça de l'Arbre i patrocinat per la Junta Central Fallera.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dilluns 5 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dimarts 6 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dimecres 7 de març
12.00 hores - A l'esplanada de la Plaça de Bous, inauguració de la XIX edició de Fotur. La Gran orxatada i Taronjada Fallera 2018.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dijous 8 de març
12.00 hores - A l'esplanada de la Plaça de Bous, XIX edició de Fotur. La “Gran Orxatada i Taronjada Fallera” 2018.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
18.00 hores - Homenatge de les Forces Armades a les falleres majors de València.

Divendres 9 de març
12.00 hores - Eixida de la Ronda Fallera de Cotxes de "l'Antigor".
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dissabte 10 de març
00.00 hores - "mascletà" nocturna la plaça de l'Ajuntament.

Diumenge 11 de març
11.30 hores Concert Extraordinari de Falles, per la Banda Municipal de València.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
19.00 hores – Cavalcada del Patrimoni organitzada per l´Excm. Ajuntament.

Dilluns 12 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dimarts 13 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

Dimecres 14 de març
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament
17.00 hores - Clausura de l'Exposició del Ninot Infantil.
17.30 hores- Lectura del veredicte popular i proclamació del "Ninot Indultat" infantil del 2017.
17.45 hores - Retirada dels ninots infantils per les comissions falleres.

Dijous 15 de març
09.00 hores - "Plantà" de totes les falles infantils.
14.00 hores- "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
17.00 hores - Clausura de l'Exposició del Ninot.
17.30 hores- Lectura del veredicte popular i proclamació del "Ninot Indultat" del 2017.
17.45 hores - Retirada dels ninots per part de les comissions falleres.
18:00 hores - Visita de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor al parc de bombers de l'avinguda de la Plata.
00.00 hores - "L'albà" de les falles en tota la ciutat, amb espectacle pirotècnic a la plaça de l'Ajuntament.

Divendres 16 de març
09.00 hores - "Plantà" de totes les falles.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
16.30 hores - A la tribuna instal·lada davant l'Ajuntament, lliurament de premis obtinguts per les falles infantils en les diferents seccions, així com de presentacions infantils, Cavalcada del Ninot i llibrets de falla.
00.00 hores - Castell de focs artificials al passeig de l'Albereda.

Dissabte 17 de març
09.00 hores - A la tribuna instal·lada davant l'Ajuntament, lliurament dels premis obtinguts per les falles en les diferents seccions, així com pels concursos de carrers adornats i il·luminats, presentacions de llibrets de falla.
A les 14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

OFRENA - CARRER SANT VICENT
15.30 hores: el Carme.
16.15 hores: Benicalap.
17.30 hores: Campanar.
18.30 hores: la Roqueta – Arrancapins.
20.00 hores: Olivereta.
21.30 hores: Saïdia.
23.00 hores: Cases Regionals.
23.35 hores: Juntes Locals.
23.40 hores: Falla Santa Maria Micaela - Martí l'Humà.
23.45 hores: Fallera Major Infantil de València i Cort d'Honor.

OFRENA - CARRER DE LA PAU
15.30 hores: Poblats al Sud.
16.30 hores: Quatre Carreres.
18.00 hores: Pla del Remei - Gran Via.
19.00 hores: Benimàmet- Burjassot – Beniferri.
20.45 hores: Malva-rosa - Cabanyal - Beteró
22.00 hores: Algirós.
01.00 hores - Castell de focs artificials a passeig de l'Albereda.
Diumenge 18 de març
10.30 hores - Homenatge al poeta Maximilià Thous, al seu monument, situat a
l´encreuament dels carrers de Sagunt i Maximilià Thous, amb la col·laboració
especial de la Falla Fra Pere Vives - Bilbao - Maximilià Thous.
12.00 hores - Homenatge al mestre Serrano, que tindrà lloc al seu monument
de l'avinguda del Regne de València.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.

OFRENA CARRER SANT VICENT
15.30 hores: Botànic - La Petxina.
16.30 hores: Quart de Poblet - Xirivella
18.00 hores: Jesús.
19.00 hores: Mislata.
20.00 hores: la Creu Coberta.
21.00 hores: el Pilar - Sant Francesc.
22.00 hores: Patraix.
23.00 hores: la Seu - el Mercat.
23.30 hores: Cases Regionals.
23.45 hores: Falla plaça de la Mercé.
23.50 hores: Fallera Major de València i Cort d'Honor.

OFRENA - CARRER DE LA PAU
15.30 hores: Rascanya.
16.45 hores: Camins al Grau.
18.30 hores: Russafa A.
19.15 hores: Russafa B.
20.00 hores: Pla del Real - Benimaclet.
21.30 hores: Cabanyal - Grau - Natzaret.
22.45 hores: la Xerea.
01.30 hores GRAN "NIT DEL FOC" Castell de focs artificials al passeig de
l'Albereda.

Dilluns 19 de març
11.00 hores - En el pont de Sant Josep, les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor faran una ofrena de flors davant la imatge del Patriarca. En acabar l'acte, "mascletà" patrocinada per la Falla Doctor Olóriz.
12.00 hores - Missa solemne en honor de Sant Josep a la Seu de València, oficiada per l'arquebisbe de València, monsenyor Antonio Cañizares, oferida per Junta Central Fallera i el Gremi de Fusters, amb l'assistència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor.
14.00 hores - "mascletà" a la plaça de l'Ajuntament.
19.00 hores - Cavalcada del Foc pel carrer de Colom, des del carrer de Russafa fins a la plaça de la Porta la Mar.
22.00 hores- "cremà" de les falles infantils.
22.30 hores - "cremà" de la falla infantil que ha obtingut el primer premi de la secció especial.
23.00 hores - "cremà" de la falla infantil de la plaça de l'Ajuntament.
00.00 hores - "cremà" de totes les falles de València.
00.30 hores - "cremà" de la falla que ha obtingut el primer premi de la secció especial.

Este és aprovat per unanimitat.

TERCER PUNT: Precs i preguntes

El representant de la comissió fallera núm. 260 (barri de Sant Isidre) pregunta per la desfilada d’infantils i adults junts en l’acte de repartiment de premis de la plaça de l’Ajuntament. L’any passat es va dir que no desfilaren junts i algunes comissions no ho tingueren en compte. El Vicepresident 4t de Festejos i Infantil Josep Garcia Bosch contesta que s’avisarà a les comissions perquè complisquen eixa norma. No es pot prohibir però s’aconsella que el president i la fallera major de cada comissió no acompanyen en l’acte de lliurament de premis a les comissions infantils de la seua falla. També pregunta el mateix representant si hi haurà més barres que l’any passat en la Gala fallera. La Presidència contesta que sí.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica – Ciril Amorós) dóna la benvinguda a la Fallera Major de València i a la seua Cort d’Honor. Manifesta el seu malestar perquè, en una presentació d’esbossos de falles situades en la perifèria, el President va declarar que li agradava que estes estigueren en categories destacades. Considera que totes les comissions, també les del Centre, fan el mateix esforç per a estar situades en categories destacades. La Presidència contesta que ell sempre està al costat de totes les falles de la ciutat.

El representant de la comissió fallera núm. 260 (plaça de mossén Milà) demana que per a l’acte de l’Ofrena augmente la il·luminació en el carrer de la Barcella i en els següents, ja que les falles entren a fosques a la plaça de la Mare de Déu. Se li contesta que es tindrà en compte.

La Presidència desitja bon Nadal i bones festes a totes les comissions falleres.

La sessió s’alça a les 22.51 hores de la nit de la qual cosa com a Secretari estenc la present acta amb el vistiplau del President

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte