• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Cultura Festiva ajudarà a adaptar-se a la llei de memòria històrica

L’Ajuntament ajudarà les comissions que hagen d’adaptar els seus noms i la seua imatge arran dels canvis de denominació de vies urbanes. 

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ajudarà les comissions falleres que hagen d’adaptar els seus noms i la seua imatge arran dels canvis de denominació de vies urbanes amb noms de la dictadura franquista per ajustar-se a les exigències de la Llei de Memòria Històrica. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha explicat que les comissions disposaran de tota la informació i assistència necessària per afrontar un procés que s’estendrà durant un any.

14 comissions falleres voran adaptar la denominació dels carrers i places que els donen nom una vegada siga aprovada la iniciativa anunciada ahir per la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, per adaptar el nomenclàtor de la ciutat a les exigències de la Llei de Memòria Històrica.

Per tal d’assistir a les comissions amb demarcacions que experimentaran adaptació en els noms dels seus carrers, Fuset ha indicat que es mantindran reunions explicatives amb representants de totes estes comissions amb l’objectiu de guiar-los en el procés d’adaptació i atendre les seues necessitats.

Segons ha explicat Fuset, “València es disposa a complir, per fí, amb la normativa vigent, corregint així una anomalia històrica d’exaltació de la dictadura impròpia d’una ciutat democràtica i respectuosa com la nostra. La nostra festa gran, impregnada d’un profund sentit democràtic, estarà a l’altura d’esta adaptació necessària i des de l’Ajuntament estarem al costat del món faller per ajudar-los en tot allò que siga necessari”, ha explicat Fuset, qui, a més, ha anunciat que s’estudiarà la possibilitat d’establir ajudes econòmiques, en cas de ser necessàries, per afavorir l’adaptació de les comissions a la llei. “Cal recordar que hi ha tot un any de transició per facilitar l’adaptació i durant tot eixe temps escoltarem totes les necessitats que ens plantegen les comissions”, ha afegit.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h