• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

La SGAE no reclamarà a les comissions falleres els drets d'autor

En 2017, JCF serà l’encarregada d’assumir eixos pagaments de la mateixa forma que pagava els drets de la música de passacarrers, ofrena, concurs de teatre, etc.

 

El president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha anunciat hui que després de les negociacions mantingudes amb la SGAE fins ahir mateix a partir d’ara les comissions falleres deixaran d’estar obligades a pagar a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) pels drets d’autors de les cançons i melodies que sonen durant les festes de Falles. Això serà possible gràcies a l’assumpció per part de la JCF, mitjançant una addenda al conveni, dels pagaments relatius als drets d’autor marcats per la Llei de Propietat Intel·lectual i que fins ara havien de suportar les comissions falleres i que, en cas de no satisfer-los, els podia exposar a reclamacions o sancions si eren inspeccionades.

Fuset explicà al Ple de la JCF que després de la reunió mantinguda amb representants de la SGAE també s’ha aconseguit un ferm compromís per part de l’ organisme privat reconegut legalment pel Ministeri de Cultura, de renunciar a qualsevol tipus de reclamacions relacionades amb les activitats musicals gratuïtes realitzades durant els darrers cinc anys, termini legal màxim en que les agències de gestió de drets poden realitzar les seues reclamacions emparant-se en la Llei de Propietat Intel·lectual.

D’esta manera, a partir d’ara serà la JCF l’encarregada d’assumir eixos pagaments de la mateixa forma que ja venia fent pels drets derivats de la música que sona durant els passacarrers, l’ ofrena, el concurs de teatre faller i altres actes tradicionals fallers.

Amb la renuncia de la SGAE a realitzar reclamacions a les comissions falleres, el ple de JCF ha aprovat per unanimitat l’ampliació del conveni a aspectes com l’ambientació musical i revetles, que anteriorment no estaven inclosos al conveni signat als anys 90.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte