• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Ple del mes d'octubre

Resum del ple de Junta Central Fallera que es va celebrar el passat dia 18 d'octubre

 

El passat 18 d'octubre es va celebrar el ple de Junta Central Fallera corresponent al mes d'octubre. Seguint l'ordre del dia es van tractar els següents temes:

1. S'aprova l'acta anterior

2. Informe Presidència

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, comença l'informe al ple amb la felicitació a Raquel Alario i Clara Parejo, nomenades el passat dia 10 d'Octubre Falleres Majors de València 2017, les exaltacions del quals es celebraran 27 i 28 de gener, respectivament, en la Palau de la Música. Continuant amb la seua intervenció, convoca a delegats i secretaris de les delegacions el 2 de novembre a les 19:30 a una directiva àmplia que se celebrarà en Junta Central Fallera.

Es destaca l'àmplia participació en el festival de Balls al Carrer que va començar el passat dia 12 d'octubre, i que celebrarà els diumenges a les 11:30 en la Plaça de la Verge. Fuset va voler també aprofitar l'ocasió per a donar l'enhorabona a les delegacions i persones implicades en la celebració de la I Trobada Juvenil. A més anuncia la presentació del llibre que recolzarà la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial.

Inma Guerrero, Vicepresidenta de Cultura i Documentació, anuncia que enguany la "Fira del col·leccionisme" es converteix en la "Fira de la Literatura Fallera" i se celebrarà els dies 11 i 12 de novembre en Nuevo Centro. El divendres 11 es presentaran les bases del concurs literari de Junta Central Fallera, i el dissabte se celebrarà la fira del col·leccionisme i es suma la fira de la literatura fallera, així com es presentarà la Companyia Estable del Teatre Faller.

José Manuel Acosta, Vicepresident de Festejos, Infantils i Joventut i Esports; demana la col·laboració de les comissions i dels fallers per a complir l'objectiu de 500 fallers que creuaran la meta en el repte del "Running Faller"

Javier Tejero, vicepresident d'Incidències, Demarcacions i Falla; cedeix la paraula a Manolo Sanchís que recalca que des del dia 2 d'octubre les comissions també estan obligades a tenir signatura digital per als seus tràmits telemàtics amb l'administració pública. Pere Fuset afig que es van a facilitar les els tràmits a través de la finestreta única.

Es convoca l'assemblea de Presidents per al dimarts dia 25 en la Salta Iturbi del Palau de la Música.

3. Interlocució amb Domini públic respecte a l'ordenança de la via pública.

El Regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, intervé en el ple per a resoldre els dubtes generats sobre la normativa d'ocupació de via pública.

4. Informe delegacions

La delegació de Festejos informa que el dijous 20 comença el concurs de Playbacks en la Sala Canal. S'està gestionant l'organització d'un campionat de futbolí.

Després de la I Trobada de la Joventut, la delegació d'Infantils i Joventut agraeix la implicació de col·laboradors, institucions i fallers. El dissabte 22 comença el concurs de Playbacks Infantils. També comunica al ple que en els pròxims dies es publicaran les bases del concurs de pessebres.

Juntes Locals anuncia el concurs de Playbacks entre estes Juntes Falleres i una matinal de pilota, en col·laboració amb la Junta Local de Carlet, el dissabte 12 de novembre. S'està estudiant també una revisió del sistema d'elecció de jurats, treball que es realitza en col·laboració amb la Delegació de Falla.

La delegació de Promoció Exterior anuncia la presentació del llibre que recolzarà la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial el pròxim dia 28 en la Llotja de la Seda; així com la presentació d'una web exclusiva per a esta fi. A més des d'esta delegació s'anuncia que es participarà en el Festival "Light Up" en Lancaster on l'artista faller Mario Gual plantarà una falla infantil el dia 4 de novembre.

L'àrea de participació ciutadana ja ha iniciat la creació d'una xarxa de comunicació entre falles i veïnats.

La delegació d'esports agraeix la col·laboració en l'èxit de la "Volta a Peu dels Falles" i de l'entrenament en el llit del riu com a preparació a les proves del Running Faller. Es recorda que amb l'animació durant les proves de la mitjana i de la marató les comissions opten a nombrosos premis. El 30 d'octubre en el Parc de l'Oest se celebra la primera jornada de la lliga de Petanca. El dissabte 5 de novembre se celebra el concurs de Triples de bàsquet.

La delegació de Falla anuncia que ja té preparat el temari i contingut del nou curs de jurats, que s'ha consensuat amb artistes i gremis.

Més de 8.900 espectadors han assistit a gaudir del Teatre Faller segons informa la delegació de Cultura. A més, esta delegació anuncia, un curs dedicat als xiquets que van resultar vencedors del concurs del passat exercici i la creació del concurs "Sènior" de declamació per a majors de 18 anys.

5. Precs i preguntes

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • EE4J1622
  • EE4J1626
  • EE4J1631
  • EE4J1632
  • EE4J1636
  • EE4J1646
  • EE4J1649
  • EE4J1653

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte