• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Entitats falleres, artístiques i acadèmiques dissenyen el jurat que triarà les falles municipals de 2017

Entitats falleres, artístiques i acadèmiques dissenyen el jurat que triarà les falles municipals de 2017

La Regidoria de Cultura Festiva fa públics els noms de les entitats a les que per primera vegada en la història de les Falles s’ha cedit la potestat de dissenyar els jurats encarregats d’escollir entre els nou projectes presentats quins seran els dos que es plantaran en la plaça de l’Ajuntament de València l’any que ve.

El jurat que triarà la falla gran municipal de 2017 el conformen persones proposades per la Federació de Falles amb Enginy i Gràcia, l’Associació Professional de Dissenyadors Valencians, el Gremi d’Artistes Fallers de València, el Cercle de Belles Arts i la Universitat de València.

De la mateixa forma, la falla infantil municipal de l’any vinent serà triada per un jurat integrat per persones proposades per la Interagrupació de Falles de València, l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians, el Gremi d’Artistes Fallers de València, l’Institut Universitari d’Innovació Educativa i Creativitat i la Universitat Politècnica de València.

“Que enguany no siga el vot ni el dit d’un polític el que determine quines seran les falles municipals de l’any que ve és un pas més per democratitzar la festa i obrir-la a la societat, principalment a aquelles entitats la qualificació de les quals està avalada per la seua vinculació amb les Falles, l’art o la cultura”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

La despolitització de la conformació dels jurats forma part de les noves bases consensuades amb el Gremi d'Artistes Fallers i han comportat un augment considerable de les candidatures respecte a anys anteriors.

Esta setmana es coneixeran els projectes seleccionats i posteriorment n’hi haurà una presentació pública.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte