• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

"Equilibri Universal" la falla municipal de 2018

Els artistes encarregats són Pepe Latorre, Gabriel Sanz i Okuda

"Equilibri Universal" és el nom de la falla municipal per a aquestes Falles 2018. La falla serà obra dels artistes fallers Pepe Latorre i Gabriel Sanz amb el disseny i la col·laboració del dissenyador de fama mundial Okuda, qui també participarà en la pintura de la falla.

La falla compararà el modern amb l'antic utilitzant figures humanes i d'animals que formaran amb els seus cossos un gran tòtem, el qual serà envoltat al seu torn per unes figures en forma de tiovivo. Tots aquests "éssers" es convertiran en la sustentació de dues figures que sostindran al planeta terra en el qual entrarà una moneda.

D'estil surrealista pop, molt proper al que s'ha estat veient en les últimes plantàs, la falla es compondrà íntegrament de formes poligonals de fusta per a facilitar una crema el més neta possible; i en la qual s'utilitzaran diferents tècniques per a tractar dita material com la *vareta. Els colors seran els protagonistes d'enguany, ja que la falla es trobarà revestit íntegrament de colors cridaners formant un ventall cromàtic de 28 colors dividits en grups de set i alternats amb escales de grises, propi de l'estil de Okuda.

A més, com a novetat, enguany els components que conformen la falla municipal acabaran de pintar-se durant la plantà, moment també en el qual l'artista *retocarà la falla amb les peces que ha anat reservant durant tota la creació de l'obra.

"Equilibri Universal" satiriza sobre la banalització dels diners en l'actualitat.

Pepe Latorre i Gabriel Sanz són dos artistes fallers amb una llarga i reconeguda trajectòria en este món. Tots dos van començar la seua marxa en el taller dels Germans Sanchez, especialitzant-se Latorrre en pintura i Sanz en la construcció i la fusteria de les falles que realitzen. D'altra banda, Okuda posseeix un molt marcat estil artístic en el qual fon colors amb escales de grises en formes geomètriques, cercant plantejar en el seu treball les contradiccions sobre l'infinit, l'existencialisme, la falsa llibertat del capitalisme, entre uns altres.

 

  • ARF 9774
  • ARF 9839
  • ARF 9842
  • ARF 9845
  • ARF 9847
  • ARF 9850
  • ARF 9852
  • ARF 9854
  • ARF 9891

  

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte