• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

El futbol amb les Falles Unesco

Creado:

Monday 14 March 2016


Autor:Santiago Rubio Ferrandis


Comisión:Lliure


Diumenge 13 de març, just dues hores abans de la mascletà, al barri d'Orriols, més concretament a l'Estadi Ciutat de València, passava un dels majors esdeveniments esportius de la Comunitat Valenciana, el derbi futbolístic de la capital del Túria. El partit entre l'equip decà, el Llevant Unió Esportiva i el València Club de Futbol. Es tracta d'un partit que sempre té moments de xicotetes tensions per la sana rivalitat que hi ha entre ambdós equips. Però, les dues aficions van mostrar que per damunt de la passió per un escut hi ha una cosa que uneix a qualsevol valencià. L'amor per les Falles.

Abans de començar el partit, tots els assistents reben amb entusiasme a les dues Falleres Majors de València, Sofia Soler i Alicia Moreno. Les dos serien les encarregades de fer la sacada d'honor, abans de posar per a la foto amb els capitans dels dos equips i amb l'arbitratge del partit. Abans d'abandonar el terreny de joc, Sofia i Alicia rebrien un ram de flors, de mà dels valencians Juanfran García (capità del Llevant) i Francisco "Paco" Alcàsser (capità del València).

D'aquesta manera, els dos equips de futbol més importants de la nostra ciutat han volgut retre homenatge a les Falles, a més de donar suport a la candidatura perquè les Falles siguen declarades Patrimoni de la Humanitat, per part de la UNESCO.

Finalment el partit va acabar amb una victòria del conjunt granota per 1 a 0 davant el València. Però va tornar a quedar demostrat que més enllà dels colors i d'un equip, hi ha una cosa que a tots els valencians uneix. El sentiment faller.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Este sitio usa cookies propias y de terceros para facilitar la navegación, contenidos de interés, obtener información estadísticas de uso de nuestros visitantes y ofrecer contenido multimedia integrado.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto